Architectuurfotografie


Het lijkt zo gemakkelijk om een gebouw en al haar schoonheid vast te leggen, maar dit is ook een kunst. Je hebt te maken met de visie van de architect, lichtfactoren en invalshoeken.

Fotograaf Lieske uit Doorwerth.

O.a. Bedrijfsfotografie, Groepsportret-fotografie en Interieurfotografie

Fotograferen is 'schrijven met licht'. Altijd als het licht mooi is - bijvoorbeeld bij een waterig eerste zonnetje in de herfst of bij mooie lichtbundels die door ramen in een ruimte schijnen - kan ik het niet laten om mijn camera te richten. Ik ben altijd gespitst op schoonheid in alles wat ik zie, ik wil die opsporen en vastleggen, het liefst in een verhevigde vorm, zodat iedereen ervan doordrongen raakt.... Daarin voel ik mij een soort ambassadeur.Daarnaast maak ik graag fotocomposities: uit een reeks foto's schep ik - door knippen, plakken en transparanties toe te passen-  een nieuwe compositie, een samengesteld beeld. Daar is creativiteit en handigheid voor nodig, maar levert dan ook iets unieks op. Voor bedrijven die zich onderscheidend willen profileren is dit een mooie toepassing.Voorbeelden zijn te vinden op mijn website onder beeldontwerp.

Fotograaf Adri uit Breda.

O.a. Portretfotografie, Partyfotografie en Industriële fotografie

Telkens weer nieuwe mogelijkheden ontdekken in de fotografie en een steeds betere vakman worden. Daarnaast is mijn belangrijkste hobby golfen. 

Fotograaf Huib uit Rotterdam.

O.a. Bedrijfsfotografie, Industriële fotografie en Vastgoed reportage

Uitgangspunt is het gebouw zo te fotograferen als de architect het bedoeld heeft. 

Fotograaf Bart uit Alphen.

O.a. Bedrijfsfotografie, High end portretfotografie en Evenementenfotografie

Eén van mijn grootste passies binnen het vak is toch wel architectuurfotografie. Het fotograferen van gebouwen of details daarvan vind ik een geweldige uitdaging. Er komt enorm veel kijken bij het maken van een bijzondere architectuurfoto. Het tijdstip van fotograferen, de achtergrond, het licht en de weersomstandigheden hebben een grote invloed op de uitstraling van een gebouw. Bovendien is het enorm interessant rare vormen en bijzondere materialen te combineren met het lijnenspel van een gebouw. De spanning tussen structuren, lijnen en perspectief intrigeert me. De verhoudingen, reflecties en symmetrie kunnen een foto enorm boeiend maken.   Uit welke hoek neem ik een foto, hoe creëer ik diepte, vanaf welke hoogte wordt een foto van een gebouw interessant? Vragen die mij tijdens een project kunnen bezighouden. Het fotograferen van een gebouw is een interessante onderneming waar ik veel plezier aan beleef. Ook de nabewerking van architectuurfotografie vind ik fantastisch; daar besteed ik dan ook veel aandacht aan. Ik ken enorm veel gebouwen die ik graag nog eens op de gevoelige plaat vast wil leggen. Misschien ook wel dat van u? Een goede foto van uw bedrijfspand kan veel opleveren. Het maakt uw bedrijf toegankelijker en geeft een professionele eerste indruk.

Fotograaf Judith uit Aalsmeer.

O.a. Bedrijfsfotografie, Portretfotografie en social media fotografie

Ik zie bijzondere momenten altijd aankomen en klik op he juiste moment. Ik aarzel noet, maar pak juist die momenten die men niet verwacht, ongeposeerd en echt. De sfeer voor zichzelf laten werken. Het geeft me een enorme kik als ik dit zie gebeuren en ik leg het vast. Ik kan enorm geraakt worden door een beeld, een portret. Het is steeds weer een feest te ontdekken wat er voor mijn camera gebeurd. Dat euforische gevoel is onbetaalbaar en maakt mijn werk tot het mooiste beroep op de wereld.

Fotograaf Cassander uit Amsterdam.

O.a. Interieurfotografie en Architectuurfotografie

Via mijn werk zie ik hoe mensen hun omgeving vormgeven en beïnvloeden. Bijzondere gebouwen en interieurs kan ik via licht en fotografische middelen naar een nieuw niveau brengen. Ik laat me graag verrassen door architectuur.

Fotograaf Darren uit Amsterdam.

O.a. Interieurfotografie en Architectuurfotografie

I love buildings and I love photographing them. Variety is the spice of life and I enjoy getting to spend a day absorbed in buildings of all shapes and sizes. I've inherited a creative and physical interest in architecture from my grandfather, Kenneth Coleman. He was a draftsman, carpenter, and artist. He was extremely hands-on and many of my early memories were constructing wooden objects in his workshop. That love of creating physical objects carried with me in my early years of photography. The idea of creating a print, an object I could physically hold in my hands, simply out of seeing and experiencing through a lens was the first aspect I fell in love with, and led to many hours in the darkroom. Later on, as I've developed as a professional, it's a similar passion that has led me to architectural photography. All buildings had to start with a vision. A developer, a planner, an architect, or a builder.. someone had to envision a structure existing in a space. My best results come out of a more collaborative approach, so I love to hear these thoughts, the aspirations, and the many of the obstacles overcome along the way. I see the photographs as a realisation of this vision, telling the stories of the visual experience of the building, the materials used, and the many challenges undertaken.

Fotograaf Rienk uit De Lier.

O.a. Bruidsfotografie, Bedrijfsfotografie en social media fotografie

Bij architectuur is mijn doel om de visie van de architect in beeld te brengen. Waar draait het om bij het ontwerp en wat was het idee achter de vormgeving. Als ik dat weet te vangen, is mijn beeld geslaagd.

Fotograaf René uit Oosterhout.

O.a. Bedrijfsfotografie, Fotoreportage en Partyfotografie

Fotografie is schrijven met licht. Jij bepaalt wat er op de foto komt. In dit vak kom je op zoveel verschillende plaatsen, in zoveel vreemde situaties en kom je met zoveel verschillende mensen in contact. Dat maakt het speciaal om dit vak uit te oefenen.

Fotograaf Martin uit Heerewaarden.

O.a. Bedrijfsfotografie, Google Street View - 360 en Industriële fotografie

Naast diverse commercieel opdrachten gericht op (landschaps)architectuur, interieur en project fotografie werk ik ook aan documentaire projecten. De afwisseling tussen het werken in door god verlaten, van de muggen vergeven locaties en daarnaast strakke architectuur, landschappelijke projecten en architectuur werkt aanstekelijk en zorgt voor duidelijke kruisbestuivingen. De experimenten die ik binnen mijn vrije projecten kan ontwikkelen, worden weer ingezet in de commerciele opdrachten, waardoor een vernieuwing in de fotografie blijft. Waarbij ook mijn grafische achtergrond duidelijk een invloed heeft op het beeld en de compositie.