Foodfotografie


Een aparte tak van sport is de foodfotografie. Het doel is om mensen te laten proeven en ruiken wat er op dat bord ligt. Het product ligt prachtig gestyled op het bord, alles om de klant te verleiden.

Fotograaf Pieter uit Eindhoven.

O.a. Bruidsfotografie, Bedrijfsfotografie en Portretfotografie

Het presenteren van uw product was nog nooit zo belangrijk. Vroeger was het alleen in folder, krant of magazine. Tegenwoordig komt daar internet, nieuwsbrieven en tablet bij. Er zijn al restaurants die door middel van een tablet de klant de menu keuze laten bepalen. De menukaart gedigitaliseerd met foto's zodat de klant gelijk ziet hoe het product eruit ziet. Voor het restaurant betekent dit dat ze goed kwalitatieve foto's moeten hebben. De klant moet het water in de mond krijgen en een juiste beslissing nemen. Daarnaast is het voor aanbidders van webshops steeds belangrijker om de producten goed te etaleren. De klant wil graag een goede keuze maken op basis van wat zijn waarneming is. Ik kan u daarbij helpen

Fotograaf Heline uit Son.

O.a. Bruidsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Kinderfotografie

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. 1 blik op de foto van een gerecht, en je wilt een hapje proeven! De kunst van food fotografie is door de wijze van fotograferen uitgenodigd worden om een specialiteit te bestellen. Als food fotograaf streef ik naar het creeeren van kleurrijke en smaakvolle foto's. Spelen met licht, creatieve composities en sprekende kleuren, vormen en contrasten. Dat maakt food fotografie voor mij zo spannenden leuk. En soms is de ultieme beloning geweldig.. een hapje proeven na afloop.

Fotograaf Serina uit Nieuwerkerk aan Den IJssel.

O.a. Bruidsfotografie, Bedrijfsfotografie en Foodfotografie

Een leuke uitdaging om vers bereiden gerechten zo smaakvol vast te leggen. Na één blik zou de potentiele gast het gerecht al moeten proeven, en dat is waar ik voor ga. Spelen met natuurlijk licht is dan ook een must. Zo blijft het product echt, en dit zal gewaardeerd worden als gasten komen eten. 

Fotograaf Aleksandra uit Amsterdam.

O.a. Bruidsfotografie, Portretfotografie en Modelfotografie

Food photography on location or in studio.

Fotograaf Eddy uit Nijverdal.

O.a. Algemene studiofotografie, Productfoto's Webshop en Foodfotografie

Eten heeft voor mij altijd iets bijzonders. Als dagelijkse behoefte maar ook als beleving en verleiding. Het is voor mij een enorme uitdaging om iets ongrijpbaars als smaak en geur op een creatieve en overtuigende manier te fotograferen. Het samenspel tussen licht, kleur en vorm.  Eten is voor mij iets waar je altijd iets moois mee kunt maken. Met de juiste stijl en aankleding ervoor zorgen dat alles in één oogopslag tot zijn recht komt. Als fotograaf heb ik mij kunnen specialiseren in foodfotografie. Door mijn ervaring als foodfotograaf voor het magazine 'Foodies' en het supermarkt magazine ‘Boodschappen’ en vele opdrachten uit de foodsector voor verpakkingen, speciale thema folders en productbrochures beschik ik over veel kennis om alles feilloos in beeld te brengen. Daarnaast is beeldbewerking voor mij iets wat vanzelfsprekend bij fotograferen hoort. Zeker voor foodfotografie is specifiek beeldbewerking noodzakelijk waarbij kleur en sfeer een grote rol spelen. 

Fotograaf Monique uit Veghel.

O.a. Bruidsfotografie, Familiefotografie en Bedrijfsfotografie

Culinaire fotografie is voor mij een leuke uitdaging waarin ik veel creativiteit kwijt kan. Graag verzorg ik hierbij aanvullende styling waarmee de uitdrukkingskracht van de foto versterkt wordt. Ik overleg met u over de gewenste uitstraling en welke doelgroep u aan wilt spreken. Dit alles vertaal ik in een sfeer, kleur, compositie, kortom: beeld. De fotografie kan op vrijwel iedere gewenste locatie plaatsvinden. Studiolampen of ander flitslicht neem ik mee om te gebruiken als hoofdlicht of aanvullend licht. Ik heb jarenlange ervaring opgedaan in met name de culinaire productfotografie en bijbehorende setstyling. Inspelen op trends en hieraan een eigen draai geven vind ik belangrijk. Voor meer specifieke setstyling of uitgebreide projecten werk ik met gespecialiseerde stylisten. Voor de foodstyling (het culinaire gedeelte) werk ik samen met koks (die soms tevens opdrachtgever zijn) of foodstylisten.

Fotograaf Henk uit Nijmegen.

O.a. Bruidsfotografie, Kinderfotografie en Portretfotografie

Fotografie is een bijzonder vak. Waarom? Omdat de optelsom van al mijn foto's een soort fotografisch verslag van mijn eigen leven wordt. Waar ik ben geweest, welke personen ik heb ontmoet, voor welke opdrachtgevers ik heb gewerkt, het wordt allemaal vastgelegd. Tevens is het mooie van fotografie dat het een creatief beroep is. Ik vind het telkens weer een uitdaging om een mooie foto te maken waar niet alleen ik maar ook mijn opdrachtgever blij van wordt. Naast fotograferen houdt ik me bezig met filmen, reizen, striptekenen en als deejay de muziek te verzorgen op dansfeestjes.