Portretfotografie


Iemand op een mooie manier individueel op de foto zetten is portretfotografie. Gebruik dit als cadeau, als profielfoto of op datingwebsites. Laat de echte ik omhoog komen, de fotograaf neemt de tijd.

Fotograaf Bouke uit Kampen.

O.a. Portretfotografie

Al op de middelbare school is mijn liefde voor fotografie opgebloeid. Ik ontwikkelde zelf mijn films en drukte af in de doka. Alles in zwart-wit. Na mijn studie aan de kunstacademie ben ik me steeds meer op de fotografie gaan richten. En nu gaat er geen dag voorbij dat ik niet fotografeer. De basis van fotografie is kijken. Dat heb ik eindeloos beoefend op de kunst akademie. Kijken naar vlakken, compositie, vorm-restvorm, licht-donker enz. Het vertalen van de werkelijkheid in een opname. Het losknippen uit de werkelijkheid van een heel klein stukje van die wereld. Als je goed kunt kijken, kan je van niets nog iets maken. Ik denk dat liefde voor het vak mij en mijn werk typeert. Altijd en overal kijk ik om me heen, op zoek naar mooie, opvallende, gekke, speciale, ontroerende beelden. De betoverende schoonheid van het alledaagse. Een portret met een spannende lichtval, een zorgvuldig samengesteld stilleven, een schilderachtige felgekleurde reflectie in het water, een landschap dat, in gouden licht badend, haar geheimen aan me prijs geeft. Fotograferen ervaar ik als een privilege. Fotografie is mijn leven.

Fotograaf Sandra uit Lelystad.

O.a. Newborn & Baby fotografie, Familiefotografie en Kinderfotografie

Mijn naam is Sandra. Fotograferen is mijn passie. Het zit in de familie en mijn vriend heeft me aangestoken met fotograferen. Fotograferen als mijn werk is een droom die uitkomt. Ik heb de basiscursus fotografie afgerond en ik volg elk jaar workshops of cursussen omdat het vak zich blijft ontwikkelen. Al van kleins af aan vind ik het leuk om met kinderen en baby's om te gaan. Ik heb meerdere jaren gewerkt op een kinderdagverblijf. Daarnaast heb ik vele jaren PGB-werk gedaan met mensen met een verstandelijke beperking waaronder autisme en fragiel X. Het begeleiden van deze mensen vond ik geweldig om te doen. Als hobby heb ik tijdens mijn werk en ernaast altijd geëxperimenteerd met het maken van mooie foto’s. Mijn passies om te werken met mensen en fotograferen komen samen tijdens een fotosessie.  Door mijn ervaring met het omgaan met mensen weet ik hoe ik bijvoorbeeld kinderen en baby’s moet benaderen tijdens een fotosessie zodat de sessie zo ontspannen mogelijk verloopt. Ik vind niets leuker om een memorabel moment voor eeuwig vast te leggen middels fotografie. Ik heb ervaring op het gebied van verschillende soorten fotografie: Zwangerschapfotografie Geboortefotografie Newborn fotografie Baby & kidsfotografie Verjaardagsfotografie (met onder andere een cake smash of bij kinderfeestjes) Familiefotografie Bruiloftfotografie Love shoot Vriend(innen)fotografie  

Fotograaf Niek uit Den Haag.

O.a. Portretfotografie, social media fotografie en Reisfotografie

Mijn portretten zijn altijd natuurlijk, ik vind dit altijd belangrijk want voor mij is dit vak het laten zien van de werkelijkheid. De imperfecties van mensen is wat hun juist zo mooi maakt vind ik. Altijd een rouw rantje aan de over het algemeen zachte foto's. 

Fotograaf Gert-Jan uit Amersfoort.

O.a. Portretfotografie, Glamourfotografie en Modelfotografie

Voor mij is fotografie als schrijven met licht en schaduw. Het creëren van een beeld vol spanning, verwachting en uitdaging. Een foto is een verhaal op zich

Fotograaf Hernan uit Uitgeest.

O.a. Bedrijfsfotografie, Vrijgezellen fotoshoot en Portretfotografie

Fotografie is voor mij, zoals Diane Arbus zegt, "a secret about a secret; the more it tells you the less you know"...

Fotograaf Martijn uit Amsterdam.

O.a. Portretfotografie

De essentie vastleggen van mijn onderwerpen, in alle facetten. Diep in de ziel kijken van wie er voor mijn lens staat. Dat is waar fotografie voor mij om draait.

Fotograaf Henri uit Amsterdam.

O.a. Bruidsfotografie, Loveshoot en Kinderfotografie

Fotograferen is samen iets moois maken, het is ideeën uitwisselen met elkaar, zoeken naar het mooie, unieke, bijzondere wat in jou zit. We bespreken samen wat je leuk vindt en nemen er de tijd voor om dingen uit te proberen. Je zult je bij mij altijd op je gemak voelen ook al ben je nog nooit professioneel gefotografeerd. Ik fotografeer vaak bij mensen thuis of in hun buurt, als het weer het toe laat, ga ik vaak met mensen de natuur in of de buurt of hun tuin of ik fotografeer mensen in mijn tuinhuis waar mijn studio is. We gaan eerst met elkaar kletsen zodat we elkaar beter leren kennen zodat we een persoonlijke band opbouwen om in een relaxte sfeer zo mooi mogelijke beelden te maken. Ik kies ervoor om langer met mensen samen te werken dus zul je mij geen afspraken voor een half uur vinden, ik geef de voorkeur om de tijd te nemen en het maximale uit ons samenzijn te halen. 

Fotograaf Bianca uit Oosterhout.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Newborn & Baby fotografie

Portretfotografie in de studio of op locatie twee verschillende elementen maar oh zo mooi om het portret te maken wat ik in mijn hoofd heb zitten

9,6

Fotograaf Ivo uit Eindhoven.

O.a. Bedrijfsfotografie, Portretfotografie en Industriële fotografie

Mensen fotograferen ligt altijd gevoelig, sommige houden er helemaal niet van om op de foto te gaan maar moeten dat bjvoorbeeld vvor het bedrijf waar ze werken. Anderen staan voor de camera alsof ze niet anders doen. Vaak werkt het goed om eerst een gesprekje te beginnen, zodat het model minder gespannen is. Dan gaat het fotograferen ook beter. Soms blijf ik ook nog even kijken nadat ik een foto maak. De ontspanning die mensen voelen als de shoot klaar is probeer ik dan te vangen.  Persoonlijk vind ik mijn serie van jazzmuzikanten erg mooi. Maar ook de zakelijke portretten komen goed uit de verf.

Fotograaf Michael uit Lelystad.

O.a. Familiefotografie, Bedrijfsfotografie en Kinderfotografie

Het is erg belangrijk om een soort band te creëren met de geportretteerde om zo het verhaal van de foto zo goed mogelijk over te brengen. Je moet je immers op je gemak voelen als je gaat poseren voor een camera.