Erica Turmel - Donker uit Zwolle

Erica uit Zwolle

Wat is mijn drijfveer?

Mijn missie is om iedereen tastbare herinneringen aan hun leven te geven. 

Ik ben daglichtfotograaf en leg levensverhalen vast. Ik zorg voor familieverhalen die over twintig jaar nog voor een lach en een traan zorgen. Daarom focus ik me ook op de levensloop: van huwelijk tot zwangerschap tot opgroeiende kinderen. Mijn foto's en stijl worden omschreven als puur, warm en detailgericht. Ik streef naar kwaliteit in mijn foto's en fotoproducten, want mijn werk komt in een album of aan de muur het best tot zijn recht.

Voor mij is de camera een hulpmiddel om herinneringen in beelden weer te geven, zodat ze voor eeuwig bewaard blijven. Als fotograaf vind ik het belangrijk dat de persoon voor de lens, hoe klein hij of zij ook is, bepaalt hoe hij of zij erop komt te staan, niet ik.

Mijn kracht ligt in mijn geduld en rust. Ik weet mensen zich op hun gemak te laten voelen en besteed aandacht aan elke foto. Ik ben een gevoelsmens en blijf daardoor dichtbij mezelf. Dat is ook tijdens reportages te merken en ik krijg vaak teruggekoppeld dat dat als heel prettig wordt ervaren. Ik laat je zijn wie je bent en zo kom je ook op de foto. Pure, authentieke foto’s – daar ga ik voor! Zo vertel ik jouw unieke levensverhaal.


Wat maakt mij gelukkig?

De schaterlach van mijn dochters, het spinnen van de kat, een kop koffie met een stukje zelfgemaakte appeltaart. Ik word gelukkig van de kleine dingen in het leven: ontluikende planten in mijn tuin na de winter, een haas in het veld voor mijn huis, vogeltjes die komen buurten als ik buiten zit... Ook word ik heel blij van mijn werk. Het werken met mijn klanten en hun persoonlijke verhalen, maar ook in mijn vrije tijd als ik in de herfst weer eens op mijn buik tussen de bladeren lig te fotograferen omdat net die ene paddenstoel zo mooi staat te zijn. Ik geniet volop van het leven en de wereld om me heen en ga elke avond tevreden naar bed. Klaar om de volgende dag weer zo bewust te leven.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Mijn werk als fotograaf is mijn passie. Ik doe het met hart en ziel. Met mijn fotografie kan ik de wereld een stukje mooier maken en mensen voorzien van blijvende herinneringen die over twintig jaar nog net zo bijzonder zijn als op het moment van fotograferen zelf.

Ik vind werken met kinderen, met mensen, geweldig. Wat ik geef, krijg ik terug. Ook brengt de fotografie mij in contact met allerlei typen mensen en verhalen; geen opdracht is hetzelfde en juist die veelzijdigheid vind ik heerlijk. 

Ik blijf me steeds weer ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als in het verbeteren van mijn vakkennis. Want je bent nooit uitgeleerd en zeker niet bij zoiets moois als de fotografie. Via trainingen en workshops heb ik me gespecialiseerd in newbornfotografie, baby&kinderfotografie, trouwfotografie en ik rond binnenkort een opleiding tot daglichtfotograaf af. Hierbij komt nog Beloved/Moment Design wat voor later 2016 op de planning staat om te gaan volgen.

Resultaat 10
Communicatie 10
Creatief meedenken 10
Snelheid levering 10
Prijs – kwaliteit 10
Totaal 10
10

"10, De foto's zijn fantastisch geworden"

Door Josette
Lees Alle informatie over fotograaf Erica uit Zwolle