Sylka Mannaert uit Hulst

Sylka uit Hulst

Wat is mijn drijfveer?

Van je passie je beroep kunnen maken is natuurlijk prachtig. Maar de echte kers op de taart is toch iedere keer weer de fijne, mooie, lieve reacties van de bruidsparen wanneer ze de foto's en het album zien. Het is werkelijk een prachtige ervaring om een intens gelukkig bruidspaar zo spontaan en waarheidsgetrouw mogelijk op de foto te krijgen. Familie, kinderen, details; alles krijgt bij mij de volle aandacht. Naast het fotograferen vind ik de interactie met het bruidspaar meer dan waardevol; we lachen, we pinken een traantje weg, we genieten... Het is dan ook iedere keer weer mijn ambitie om die ene speciale dag voor ieder bruidspaar uniek voor ze vast te leggen zodat ze nog heel veel mooie jaren kunnen terugkijken op hun schitterende trouwdag.


Wat maakt mij gelukkig?

Hoe bijzonder en bevoorrecht ben ik als fotograaf dat ik iedere keer weer bij speciale momenten mag zijn. Veelal zijn dat bruiloften maar ook bij uitvaarten is het zeer bijzonder een laatste afscheid integer te mogen vastleggen. Kijken, bezig zijn met de mensen, hen laten stralen en dat terug laten komen in bijzondere foto's. Bij zakelijke business events is het heerlijk te mogen werken als reportage-fotograaf. Ik kan dan ook meestal niet wachten tot ik thuis de foto's kan uploaden en al kan bekijken; dat is meteen nagenieten en waarderen dat ik erbij mocht zijn.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Mensen, kinderen, mooie plekjes, emoties, interactie. Als fotograaf ben je erbij en beleef je ieder moment mee. Als ik mazzel heb, mag ik bij een bruiloft van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zijn; hoe uniek is dat? Zelfs de moeder van de bruid is niet overal bij en dat besef ik goed. Alle momenten moeten prachtig worden vastgelegd zodat iedereen er van kan blijven genieten naderhand. Die knipoog van haar naar hem, de tranen van oma, het neuspeuterende jongetje. Mijn gezicht spreekt boekdelen, maar ik verstop het lekker wel achter de camera; ook dat net ontsnapte traantje als ik mooie woorden hoor, puur geluk zie, intens gemis of verdriet zie. Een fotograaf is tenslotte ook maar een mens en het zegt alleen maar over mij hoe ik mij betrokken voel bij degenen die mij het vertrouwen geven hun dag of moment vast te komen leggen.

Lees Alle informatie over fotograaf Sylka uit Hulst