Hans uit Heinenoord

Hans uit Heinenoord

Wat is mijn drijfveer?

Als mensen-mens ben ik sociaal betrokken en wil ik graag een bijdrage leveren aan de emotie van de mens. De grens tussen een lach en een traan is filterdun en om dit op een juiste wijze in beeld te brengen is alleen maar mogelijk als ik me hier in mee kan leven.


Wat maakt mij gelukkig?

Als ik mensen tevreden en / of gelukkig zie, in welke context dan ook, dan ben ik ook gelukkig.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Met fotografie vertaal je beelden naar een verhaal. Men zegt wel eens dat een goede fotograaf ook een goede psycholoog zou zijn. Of ik het met deze stelling eens ben laat ik in het midden, maar de kern van het verhaal is dat je een flinke dosis mensenkennis en empathie moet hebben. Dit maakt het vak van fotograaf zo bijzonder en boeiend. Geen mens is hetzelfde, iedereeen wil op zijn of haar manier behandeld worden. Voor mij persoonlijk is dat altijd de uitdaging om binnen die wereld van mijn opdrachtgever te treden zonder daarbij permanent een deel van te worden. Ik zie me als fotograaf voor, tijdens en na mijn beeldopdrachten als een goede vriend of familielid van de opdrachtgever. Alleen dan kun je mijn inziens de mooiste fotomomenten vastleggen.

Lees Alle informatie over fotograaf Hans uit Heinenoord

Uitvaartfotografie


Onmisbaar een troost bij het afscheid van een dierbare

Het is lang een taboe geweest om een uitvaart op beeld vast te leggen. Meer en meer dringt het besef door dat een rouwreportage een essentiële bijdrage kan leveren bij de rouwverwerking. Tijdens uitvaarten heb ik het met eigen ogen gezien, de uitvaartverzorger maakt met een compactcamera foto's en dan ook nog met een harde flits. De foto's blijken in het merendeel acheraf gezien niet het gewenste resultaat te hebben gehad en dan denk je:'had ik maar.....".

Ik begrijp als geen ander dat ik als fotograaf tijdens het afscheid van een dierbare onderdeel uitmaak van een intieme, intense en emotionele gebeurtenis. Hierdoor stel ik me respectvol, meelevend en onopvallend op. Om een onprettig gevoel bij de nabestaanden en genodigden te voorkomen word ik als fotograaf van te voren door de uitvaartverzorger of familie aangekondigd. Ik hou me voor, tijdens en na de ceremonie altijd op de achtergrond. Alleen op geschikte momenten zal ik me verplaatsen, dit om zo onopvallend mogelijk te blijven. Doordat ik met professionele apparatuur werk maak ik alleen gebruik van het natuurlijke licht zonder hierbij te 'flitsen'. Dit alleen maar om te voorkomen dat er wordt gezegd:'had ik maar....."

Opnieuw vergelijken

Alleen bij Happix :

  • Altijd persoonlijk contact via de klantenservice
  • Altijd tot 48 uur van tevoren gratis annuleren
  • 100% garantie. Niet tevreden? Geld terug!
  • Gegarandeerd laagste all-in tarief
Nationaal foto cadeau