Jan uit Haarlem

Jan uit Haarlem

Wat is mijn drijfveer?

In de huidige beeldcultuur is dagelijks steeds meer beeldmateriaal nodig. De eisen die aan beroepsmatig gemaakte foto´s worden gesteld zijn de laatste 15 jaar echter omlaag gegaan. De algemene beschikbaarheid van fotobewerkingsprogramma´s en een moordende concurrentieslag heeft ervoor gezorgd dat fotografie steeds meer leidt tot halffabrikaten: foto´s die na levering nog bewerkt moeten worden.

Ik betreur dat. We moeten er vanuitgaan dat de fotograaf zelf kan bepalen wanneer zijn foto ´af´ is. Het bewerken van foto´s moet daarom het liefst door de fotograaf zelf gebeuren, of in nauw overleg met hem. Uiteindelijk is de fotograaf de auteursrechthebbende.

Beeldbewerking is niets nieuws, in de donkere kamer werden de meest exotische technieken toegepast om het gewenste eindresultaat te bereiken. Maar dat gebeurde wel door de fotograaf zelf, of door een laborant in opdracht van de fotograaf. Hij bepaalde altijd wanneer de foto goed was.


Wat maakt mij gelukkig?

Foto´s maken die op het netvlies blijven staan en daarvoor zelf de technische uitvoeringsmethode mogen bepalen. Daarvan wordt ik gelukkig. Want dat is het moment dat een opdrachtgever mij volledig in vertrouwen neemt en afgaat op de ervaring die ik heb.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Ik vind fotografie een bijzonder vak omdat het zowel een technisch als een creatief beroep is. De grens aan wat mogelijk is wordt alleen bepaald door je eigen creativiteit. Door steeds verder te gaan met experimenteren en de grens op te zoeken tussen fotografie en illustratie wordt een fotograaf meer en meer een soort van illustrator. Dan komt het aan op de balans tussen wat nog mogelijk is zonder trucage en wat geloofwaardig genoeg is om voor realiteit door te gaan.

Lees Alle informatie over fotograaf Jan uit Haarlem

Productfoto's High end


Illustratieve fotografie

Fotografie een bezigheid die ik al sinds 1974 intensief beoefen. Ik was toen 11 jaar oud en had net geleerd hoe je foto´s kon ontwikkelen en afdrukken. Als snel leerde ik mezelf foto´s te manipuleren om toch te krijgen wat ik wilde, ik beheerste gewoon de techniek nog niet. Dat is me later heel goed van pas gekomen. Toen ik de Haarlemse Academie voor Fotografie volgde was ik in staat met heel weinig middelen toch hele bijzondere foto´s te maken. Daardoor werd ik aangenomen voor een stage bij Hans Kroeskamp, een van de allerbeste reclamefotografen wereldwijd van dat moment.

Hans leerde me nòg meer om geen genoegen te nemen met imperfectie en altijd het maximaal haalbare na te streven. Het is door hem dat ik nu nog steeds dezelfde eisen aan mijn werk stel.

€2.400,00 excl. BTW

  • Productopnamen in studio.Tarief per dag.
  • Altijd met offerte. De tijdsinschatting is op basis van omschrijving van de opdracht door de klant.
  • Gerekend worden de uren voor overleg, de shoot zelf, de voorbereiding, de tijd voor selectie en bewerking en de reistijd
Opnieuw vergelijken

Alleen bij Happix :

  • Altijd persoonlijk contact via de klantenservice
  • Altijd tot 48 uur van tevoren gratis annuleren
  • 100% garantie. Niet tevreden? Geld terug!
  • Gegarandeerd laagste all-in tarief