Jan Peter Mulder uit Groningen

Jan Peter uit Groningen

Wat is mijn drijfveer?

Ik kan wel beginnen met de standaard openingszin: in mijn vroege jeugd leerde ik al fotograferen.... Met de komst van de digitale fotografie kwam ik achter mijn eigen tekortkomingen, dus besloot ik een vakopleiding te beginnen aan de Fotoacademie.....

Dat is natuurlijk allemaal waar, maar mijn echte drijfveer is het fotograferen van mensen. Mensen veranderen naarmate ze ouder worden. De omgeving verandert in de loop der tijd. Alles is aan verandering onderhevig. Als ik dat nu eens mag vastleggen. Dat vind ik nou verschrikkelijk mooi. Op het moment dat ik op de knop druk, is het al geschiedenis. Dan heb ik iets vastgelegd wat nooit meer terugkomt. Dat is toch een kick?


Wat maakt mij gelukkig?

Wat mij gelukkig maakt? Dat zijn mijn vrouw en kinderen. 

Op de tweede plaats komt dan het helpen van mensen en op de derde plaats fotograferen. Die laatste twee wil ik graag combineren; ik help mensen aan mooie portretten.

Op deze manier ben ik elke dag gelukkig; iedere dag ben ik bij mijn gezin, mag ik mensen helpen en fotografeer ik. Wat wil een mens nog meer? 

Wat is dan het voordeel voor jullie als klant? Als ik gelukkig ben, kom ik rustig en ontspannen over. Dat heeft weer zijn uitwerking op de geportretteerde, wat je weer terugziet in de foto.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Ik wil niet elke dag naar hetzelfde kantoor. Ik wil graag iedere dag nieuwe mensen ontmoeten. Ik hou van reizen. Ik wil iedere keer in een situatie komen die me verrast. Ik wil iedere dag een nieuwe uitdaging. Ik denk in beelden. Ik wil af en toe rustig achter een bureau. Ik wil graag werken met de nieuwste apparatuur. Ik leg graag iets vast. Ik wil mijn creativiteit kunnen uiten. Ik wil mijn kennis van de fototgrafie laten horen en zien.

Bij veel beroepen kun je dit invullen. Voor mij is dat de fotografie. Iedere dag zoveel veel variabelen; de mensen, het licht, de omgeving. Heerlijk.

Lees Alle informatie over fotograaf Jan Peter uit Groningen