Tom Manse uit Drachten

Tom uit Drachten

Wat is mijn drijfveer?

als jochie van 10 jaar was ik al gegrepen door fotografie. Mijn opa had een doka en drukte zelf zijn foto's af. De magie van het opkomende beeld boeide mij dermate dat ik besloot om hie wat mee te gaan doen. Met het boksje van mijn moeder maakte ik de eerste foto's tijdens een schoolreisje toen ik 11 jaar was en die ontwikkelde ik in mijn zelfgemaakte doka in de badkamer.

Op mijn 15e kocht ik mijn  eerste  camera (een Zenit) en maakte de eerste portretfoto's van de familie. Toen ik verkering kreeg was mijn vriendin (nu mijn vrouw) het eerste model waar ik glamourachtige foto's van maakte.  Vele jaren later toe ik mijn eigen fotozaak en studio had, had ik van die eerste ervaringen nog steeds plezier, want belichting met ouderwetse fotolampen  geven je wel een goed inzicht wat licht met en voor een foto kan doen.

Eeen paar jaar geleden ben ik als professional gestopt en ben nu met pensioen, maar de passie voor model en glamourfotografie is er nog altijd en met mijn mobiele studio maak ik nu van uw woonkamer in no time een thuis-studio.

Mijn ervaring helpt me de foto's te maken zoals jij ze graag wilt hebben.


Wat maakt mij gelukkig?

Iets creëren maakt fotografie boeiend, het kontakt met mensen maakt het interessant en leuk. Ik word echt gelukkig van het "wow" gevoel bij het kijken naar een foto en nog gelukkiger als de klant dat gevoel ook heeft.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Het blijft een uitdaging iets moois te maken, zelfs in dit digitale tijdperk. Naast fotografie maak ik muziek en speel basgitaar in twee bandjes.

Lees Alle informatie over fotograaf Tom uit Drachten