Geke de Groot - Willems uit Creil

Geke uit Creil

Wat is mijn drijfveer?

Na jaren met fotografie bezig te zijn, ben ik in 2014 mijn bedrijfje hierin begonnen. Eerst vond ik echt alles geweldig, maar uiteindelijk ben ik via de zwangerschapsfotografie bij newbornfotografie uitgekomen. Sinds ik daar mee begonnen ben, heb ik mijn passie gevonden. Het is zo bijzonder om in deze beginperiode een mooie herinnering voor de ouders te maken. Hierna veranderen ze zo snel. Ik vind het belangrijk dat deze periode ook als heel fijn en mooi herinnerd wordt, daarom neem ik alle tijd voor het maken van de foto's en ga ik heel rustig te werk. Met natuurlijk alle aandacht voor de wensen van de ouders, maar ook vooral de baby. Want deze bepaalt het verloop van de fotosessie. Ook vind ik het erg belangrijk om up-to-date te zijn wat betreft kennis over het fotograferen van pasgeboren baby's, daarom volg ik graag met regelmaat cursussen en workshops op dit gebied. Veiligheid en het welzijn van de baby is dan ook het belangrijkste wat er is.


Wat maakt mij gelukkig?

Boven alles mijn eigen gezin met nu twee prachtige dochters en de derde die op komst is. Maar ik kan natuurlijk ook helemaal enthousiast zijn over de fotosessies die ik afgelopen jaren al heb mogen doen.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

In fotografie kan ik heel veel gevoel en creativiteit kwijt, ik zit altijd vol met ideeen. Soms maak ik zelf accesoires voor newbornfotografie. Maar ik vind het ook leuk om natuurlijke kleuren te combineren met andere kleuren en hier mooie combinaties van te maken. En zo echt te proberen een eigen stijl van newbornfotografie te hebben. Verder heb ik naast mijn fotografie bedrijfje nog een parttime baan en een gezin, waar ik natuurlijk ook veel tijd aan besteed en gelukkig van wordt.

Lees Alle informatie over fotograaf Geke uit Creil