Richard Hartendorp uit Bovenkarspel

Richard uit Bovenkarspel

Wat is mijn drijfveer?

Ik vind het heel fijn om een concept te bedenken en deze tot in de puntjes uit te werken. En daarnaast om elke keer weer de ideale invalshoek te zoeken voor een perfecte compositie met de juiste belichting.


Wat maakt mij gelukkig?

Ik word het gelukkigst van de blije gezichten van klanten als je het eindresultaat presenteert en daaruit blijkt dat de klik juist was. 


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Het vak fotografie is voor mij bijzonder doordat je met 1 beeld heel veel kan zeggen. En dat je de wereld kan laten zien vanuit een standpunt die je normaal niet ziet.

Na een lange carrière als technisch tekenaar/projectbegeleider in de metaalindustrie ben ik na mijn opleiding aan de Fotovakschool te Amsterdam een professionele fotostudio gestart.

Tijdens mijn werk als fotograaf geniet ik dagelijks van mijn grafische kennis van het ontwerpen van industriele projecten in 3D. Mijn jarenlange ervaring als project begeleider gebruik ik in het voorbereiden van een concept. Hierdoor wordt mijn vak als fotograaf steeds opnieuw weer een prachtig proces.

Naast fotograferen heb ik nog een hobby als passie ...namelijk gitaar spelen. Net zoals een mooie foto kan ik ook ontroerd raken bij bepaalde noten gespeeld door een gitarist.

Lees Alle informatie over fotograaf Richard uit Bovenkarspel