Peter  Putters uit Amersfoort

Peter uit Amersfoort

Wat is mijn drijfveer?

Mijn passie is fotografie. Mijn hele leven heb ik gefotografeerd. Wat is het mooi om de andere wereld, bijvoorbeeld die van het kind, vast te leggen voor later. Kinderen zijn uniek en daarom altijd leuk om te fotograferen.
Mijn andere passies zijn het fotograferen van Events, grote en kleien, waarin mensen de hoofdrol vervullen. Hier kan ik volledig mijn ei kwijt. Geef me de vrijheid en ik maak mooie foto's en zorg ervoor dat er voor eeuwig een mooi document wordt vastgelegd. Een herinnering voor later!

Mensen fotograferen. Op elk moment! Niet alles in het leven wordt gefotografeerd, vastgelegd. Ik fotografeer ook begrafenissen, uitvaartfotografie. Gek? nee! Is een prachtige vorm van fotograferen en wordt steeds meer gedaan. Waarom het hele leven vastleggen en NIET de uitvaart? Die hoort ook bij het leven. Hoort bij de herinnering en bij de verwerking. Het leven heeft prachtige kanten maar ook verdrietige. Ik vind het belangrijk alle kanten te belichten! Letterlijk en figuurlijk.


Wat maakt mij gelukkig?

De lach van een kind, de onbevangenheid van een kind en dat samen te brengen in één foto. Muziek en Theater fotografie zijn helemaal mijn ding. Heerlijk de sfeer en wat is er leuker dan tijdens een muziekfestival mooie platen te maken? Genieten van de muziek en van de fotografie!

Het intieme moment vastleggen bij een uitvaart, een evenement mooi en helder in beeld brengen.

Dat maakt me een gelukkig mens. Kortom fotograferen in de breedste zin van het woord!


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Werken met licht en beeld, dat moment te vinden wat belijft en waarvan je later weet waarom het ging. Werken met mensen. Uitdrukkingen op een gezicht, de lichaamstaal. Zoeken naar nieuwe standpunten. Kleur, zwart wit. Bij iedere foto leer ik weer bij. Een proces dat niet stopt.....dat nooit stopt!

Lees Alle informatie over fotograaf Peter uit Amersfoort