Mens achter de lens: Marcel


E zijn al ruim zeshonderd fotografen in ons bestand. Hier zijn wij ontzettend blij mee! Wie zijn nu deze mensen achter de lens? Dit keer zijn wij erg benieuwd wie fotograaf Marcel Krijgsman is! Hij houdt zich bezig met zakelijke reportages, portretfotografie, maar vooral concert- en festivalfotografie. Lees gauw ons interview met deze rasechte muziekliefhebber.

Wie ben je?

“Mijn naam is Marcel Krijgsman en ben sinds 1999 woonachtig in Nijmegen en nu in een klein dorpje net buiten Nijmegen. In mijn vrije tijd kan ik genieten van de meest kleine eenvoudige dingen. Zodra de eerste stralen van de lentezon er zijn vind ik het al heerlijk om met een koffie en een goed boek op een bankje te zitten. Daarnaast ben ik een fervent wielerliefhebber. Ik probeer tussen mijn drukke werkzaamheden door zelf op de racefiets te kruipen en mijn kilometers te maken, maar blijf het in ieder geval via tv en internet volgen. Zodra de voorjaarskoersen weer op televisie zijn, ben ik zo blij als een kind.”

Waarom ben je begonnen met fotografie?

“Mijn vader was altijd al met foto en film bezig en ik vond dat enorm fascinerend. Waarschijnlijk omdat er op die manier iets van geschiedenis vast werd gelegd waar je later nog op terug kon kijken. Ik weet dat ik ergens aan het begin van mijn middelbare schooltijd een analoge camera gekregen heb tijdens het Sinterklaasfeest. Vervolgens ben ik daarmee aan de slag gegaan. Gewoon tijdens vakanties, familiebezoekjes etc. Later ben ik daar ook andere dingen mee gaan fotograferen, maar wel altijd tijdens een evenement of op straat zover ik mij kan herinneren. Inmiddels was de digitale camera aanwezig en had ik er een aangeschaft en merkte ik dat ik enorm veel positieve respons kreeg op bijvoorbeeld beelden die ik tijdens concerten maakte. Van het één kwam het ander en al snel ging ik voor een lokale website aan de slag.

Zodra ik de kans had heb ik een klein bedrijfje opgestart naast mijn kantoorbaan. 

Eind 2010 had ik een heftige operatie achter de rug en tijdens de revalidatie had ik een gesprek met de arts dat het met mij ook totaal anders had kunnen aflopen en je eigenlijk alleen maar leuke dingen in het leven moest doen. Dat hield voor mij fotografie in. Zodra ik de kans had heb ik een klein bedrijfje opgestart naast mijn kantoorbaan en eind 2014 had ik het met mijn fotografie zo druk dat ik geen tijd meer voor de kantoorbaan had die ik toen nog had. De stap laat zich raden: begin 2015 heb ik mijn baan opgezegd en heb mij volledig toegelegd op mijn eigen bedrijf.”

Wat doe je het allerliefst?

“Het liefste ben ik enerzijds bezig om ‘het moment’ te pakken. Dus volledig ongeregisseerd tijdens een concert/festival/evenement kijken wat er gebeurt en daarop anticiperen. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor een tijdschrift of bedrijf vooraf helemaal uit te denken wat ik exact in beeld wil hebben, dat verder in samenspraak uit te werken en daarmee aan de slag te gaan. In beide gevallen ben ik bezig om mensen te verrassen. Dat laatste element maakt mij iedere keer weer helemaal blij.”

Wat staat op jouw bucketlist?

“Ik heb ooit gezegd dat ik nog wel op tour wil met mijn jeugdhelden Iron Maiden. Of dat er ooit van komt…. Geen idee. Dromen mag, toch? Daarnaast wil ik nog een aantal reportages maken die een maatschappelijke snaar raken. Ik heb daar wel een aantal ideeën over, maar die moet ik de komende maanden eens wat verder gaan uitwerken.”

 Boek fotograaf Marcel nu voor jouw portret-, evenementen- of concertfotografie!

01-05-2017

Cookies... Lekker!

Wij zorgen ervoor dat jij precies die fotograaf vindt die het beste bij jou past. Daarom gebruiken we op onze website diverse technieken, zoals bijvoorbeeld cookies. Met deze technieken analyseren we onze data, zien we hoe mensen klikken en wat ze op welke plaats op onze website doen.

Soms is er een koppeling met systemen van anderen, zodat we meer informatie hebben. Denk daarbij aan gegevens van buiten onze eigen site, zoals bijvoorbeeld social media. Het kan ook gebeuren dat door de cookies reclamepartners op andere plaatsen op internet jou een aanbod kunnen doen.

Omdat we 48 verschillende soorten fotografie hebben, maar iedere soort fotografie andere kenmerken heeft, gebruiken we je gegevens ook om per type fotografie een zo precies mogelijk klantprofiel te maken. Deze profielen en de data waarop die gebaseerd zijn gebruiken we binnen en buiten onze website, zoals bijvoorbeeld voor campagnes op social media of door ze te combineren met andere data zodat we je nog preciezer kunnen helpen.

Op deze manier zorgen we dat jij altijd de best passende fotograaf krijgt. Omdat fotografie emotie is zijn wij zuinig op jouw gegevens. We gebruiken die nooit als jij daar niet uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven. Ga je verder op onze website? Dan ben je akkoord, en kunnen wij jou het beste helpen.

Wil je alles nog eens nalezen? Lees dan onze gebruikersvoorwaarden of de cookieverklaring.