Kinderfotografie


Vergelijk op prijs, stijl en reviews ✓ 739 fotografen ✓ 100% garantie ✓ laagste all-in tarief | Happix

Op zoek naar een vrolijke, geduldige fotograaf die gespecialiseerd is in kinderfotografie? Zoek niet verder! Wij hebben namelijk het grootste aanbod kinderfotografen in het land. Je wil natuurlijk wel deze herinnering goed vast laten leggen, de tijd vliegt namelijk voorbij! Wij weten dat het lastig is om een fotograaf te vinden die goed aansluit bij jouw wensen en jouw kind. Daarom hebben wij de visuele keuzehulp in het leven geroepen om de kinderfotografen overzichtelijk naast elkaar te zetten op basis van prijs, portfolio en achtergrond. Op deze manier wordt vergelijken erg gemakkelijk! Hieronder kun je ook nog wat tips vinden om jouw fotoshoot te laten slagen.

Wat krijg ik als ik kinderfotografie via Happix boek? 

 • Alle prijzen zijn inclusief reistijd en kilometers binnen jouw regio.
 • Je foto's zijn bewerkt en worden digitaal en in hoge resolutie geleverd.

Fotograaf Iris in Utrecht.

O.a. Familiefotografie, Bedrijfsfotografie en Kinderfotografie

Met beelden kun je verhalen vertellen over mensen en gebeurtenissen. Foto's zijn een blijvende herinnering. Of het nu verdrietig is of heel vrolijk. Ik vind het mooi om herinneringen mee te geven. Dat je later naar de foto's kijkt en er verhalen komen over hoe het toen was. Ik ben rustig en luister goed naar wat je wilt, want ik weet dat ik daarmee de mooiste foto's krijg. 

Fotograaf Nathalie in 's‑Hertogenbosch.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Newborn & Baby fotografie

Mijn passie voor fotografie overbrengen en zo het juiste gevoel vangen waardoor klanten positief verrast worden door het resultaat dat is waar ik voor ga en sta. Het is voor mij dan ook belangrijk dat het laagdrempelig is en dat de klant zich op zijn of haar gemak voelt. Op die manier komt ook echt het gevoel terug in de foto's.

Fotograaf Jolien in Breda.

O.a. Bruidsfotografie, Loveshoot en Kinderfotografie

Fotografie is voor mij een soort ontdekkingstocht. Elk moment dat je kunt vastleggen is anders. Er zijn zo veel opties, maar juist de goede, bijzondere momenten vinden, vind ik fantastisch. Elk persoon en ieder moment is anders en moet met aandacht bekeken worden, vind ik. Mensen zo puur mogelijk in beeld vangen is erg belangrijk voor mij. Gewoon lekker jezelf kunnen zijn. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat de sfeer tijdens het fotograferen ontspannen is, zodat de gefotografeerden lekker spontaan op beeld staan.   En uiteraard vind ik het erg leuk en ook belangrijk om mensen blij te maken met foto's van momenten die waardevol voor hun zijn. 

Fotograaf Zalmiy in Heemstede.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Familiefotografie

Op heel jonge leeftijd ben ik begonnen met fotograferen en ik kreeg op mijn 16e mijn eigen doka waarin ik regelmatig te vinden was. Tijdens mijn studie en loopbaan in de modebranche bleef fotografie een hobby, totdat ik in 2015 volledig voor mijn passie heb gekozen en als zelfstandig fotograaf ben gestart. Ik ben gedreven om door middel van fotografie een verhaal te vertellen.

10

Fotograaf Joss in 's‑Hertogenbosch.

O.a. Newborn & Baby fotografie, Familiefotografie en Kinderfotografie

Altijd al ben ik gefacineerd geweest door alles om me heen. Ik was nog maar klein toen ik mijn omgeving al tekenend en schilderend probeerde vast te leggen, maar het was nooit levensecht genoeg. Toen ontdekte ik de fotografie en alle creatieve mogelijkheden die de camera me bood – dat was het, dat was mijn roeping. Ik meldde zich aan op de Academie voor Fotografie in Amsterdam en leerde daar het ambacht. In de loop der jaren heb ik mijn eigen stijl van fotograferen verder uitgewerkt en geperfectioneerd".  Na vijfentwintig jaar ervaring mag ik me wel een professionele all-round fotografe noemen, die zowel in als buiten de studio goed uit de voeten kan. Het zit ‘m in de belichting. Ik hou van variatie, maar vaak is er toch een soort Rembrandt-licht in mijn foto’s. Ik hou van beelden die een verhaal vertellen – of het nu een stilleven is of een portret. Ik wil de schoonheid van een object of een persoon vangen en laten zien. Ik maak beelden die een persoonlijk verhaal vertellen en het echte leven laten zien, arm en rijk, groot en klein, individuen en families. De ‘schoonheid’ van een object, persoon of omgeving vergroot ik uit in mijn fotografie door bepaalde accenten te leggen. Dat bepaal ik per situatie. De schoonheid van de eenvoud vind ik belangrijk en dat laat ik graag stralen.

Fotograaf Anne in Den Haag.

O.a. Kinderfotografie

Fotografie is mijn passie, sinds vorig jaar ben ik een opleiding voor fotograaf gestart waarin ik veel leer en en met diverse omstandigheden zoals bijzonder licht, meerdere personen en vanuit mooie hoek ga kijken. "out of the box" 

Fotograaf Henri in Amsterdam.

O.a. Bruidsfotografie, Loveshoot en Kinderfotografie

Ik hou van mensen, ik hou van schoonheid, van dingen maken, ik probeer altijd een stapje verder te gaan, als ik denk dat de mooiste foto gemaakt is, probeer ik toch nog een andere hoek, iets anders. Ik wil de wereld graag een beetje mooier maken, een eigen wereld creëren. Ik hou van de kwetsbaarheid van mensen, gevoeligheid, contact. 

Fotograaf Kimberly in Rotterdam.

O.a. Bruidsfotografie en Kinderfotografie

Ik werk graag met kinderen en vind fotograferen ontzettend leuk, ik maak met scouting veel foto's en op vakantie loop ik altijd met mijn camera. Ik ben beginnend fotograaf en ga in novmber starten met een opleiding aan de fotovakschool zodat ik nog meer kwaliteit foto's kan leveren. 

Fotograaf Oni in IJsselstein.

O.a. Bruidsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Kinderfotografie

Beelden blijven altijd hangen en dat is de reden dat ik gekozen heb om te fotograferen.

Fotograaf Lindie in Lelystad.

O.a. Kinderfotografie

Het fotograferen is voor mij als het vastleggen van een herinnering. Een moment tasbaar maken om te kunnen delen met andere en nog lang te kunnen terugdenken en nagenieten van dat moment. Of het nu een bijzondere dag als een bruiloft of feest was of gewoon een alledaagse dag toen je kinderen nog klein waren. Ze worden zo snel groot dus mijn advies aan iedereen is dan ook leg het moment vast nu het nog kan. En dan het emoties bij het zien van de foto's. Een lach een traan of een moeder die helemaal smelt. Daar doe ik het voor.

Waarom kiezen voor je kinderfotograaf via Happix?


Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Dit doen wij door middel van de visuele keuzehulp, die maakt het kiezen van de fotograaf die bij jou past echt gemakkelijk. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod kinderfotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Lees hieronder onze tips voor de mooiste kinderfotografie!

Kinderfotografie is echt een vak apart. De fotograaf moet zich goed in deze specifieke doelgroep weten te verplaatsen en aanvoelen wat nodig is voor een succesvolle fotosessie. Humor en speelsheid spelen een belangrijke rol in de kinderfotografie. De fotoshoot moet vooral een onvergetelijke en leuke ervaring zijn, voor de kinderen en voor jou! De fotoshoot kan onderdeel zijn van een kinderfeestje, een familiedag of een dagje speeltuin. De kinderfotograaf weet precies welke attributen goed werken om de kinderen op hun gemak te laten voelen. In een goede en ontspannen sfeer komen bij een professionele kinderfotograaf de knappe plaatjes vanzelf. Hieronder alvast wat tips om jouw fotoshoot voor te bereiden.

10 tips voor kinderfotografie

 • Neem zelf ook persoonlijke attributen en accessoires mee
 • Forceer je kind niet om te lachen op foto’s, want oprechte schaterlachjes zijn veel mooier
 • Chanteer je kind nooit met snoepjes of cadeautjes, geef liever een compliment als het goed gedaan hebben.
 • Zorg voor leuke (niet te bonte) kleding die vies mag worden. 
 • Neem om deze reden ook extra setjes kleding mee, ook heb je dan leuke variatie op je foto’s!
 • Als je kind lekker aan het spelen is, zorg dat het gezicht ten alle tijden schoon is.
 • Denk goed na over de locatie waar de shoot plaatsvindt. Buiten, studio of thuis?
 • Doe zelf vooral lekker gek mee om je kind in de stemming te krijgen en die schaterlachjes uit te lokken.
 • Een goede kindershoot hoeft niet per se op dezelfde dag te lukken, het vereist geduld. 
 • Geef de fotoshoot vorm samen met je kind en de fotograaf. Zij komen vaak ook met ideeën die zij uit willen voeren!

Over Happix


Happix is hét platform als het gaat om fotoshoots boeken. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij zorgen voor de beste fotografen, de duidelijkste totaalpakketten en de grootste transparantie. Wij willen jou blij maken met mooie foto’s en dat begint bij de fotograaf die het best bij jou past.

Gerelateerde fotografie


Zwangerschapsfotoshoot Zwangerschapsfotografie Newborn fotografie Babyfotos Baby fotografie Geboortefotografie

Gerelateerde fotografie in Nederland