Webtechniek om hoger in Google te komen - 2


Pallieter heeft de website van Sharon Willems voor zich. Het is een erg mooie website. Op de website staat aardig wat tekst, dus voor Google is het makkelijker om de website van Sharon te vinden. In de codes zijn H1 en H2 tags te zien. Dat maakt het voor Google een stuk makkelijker om de website te vinden. Er staan ook veel YouTube video’s op de website, wat het aantrekkelijk maakt.

Het menu op de website van Sharon lijkt redelijk overzichtelijk. Pallieter merk dat de snelheid van de website beter kan. Er staan veel grote afbeeldingen op, het vraagt veel van internet om deze snel binnen te halen. Als Pallieter de website door Google Pagespeed heen haalt, is ongeveer hetzelfde probleem te zien als op de website van Robert Govers. De foto’s zijn in verhouding vrij groot om te downloaden, dat brengt de snelheid van de website omlaag. Dit zorgt voor een lagere positie in de Google ranking.

Iets anders wat op deze website niet zo goed is, is caching. Wat is caching? Als een pagina een keer wordt geladen, onthoudt de server bijvoorbeeld de afbeeldingen die er op stonden voor de volgende keer dat je de webpagina bezoekt. Google geeft bij de website van Sharon aan dat er geen datum achter de foto’s hangt tot wanneer de foto’s bewaard mogen worden. Bij caching geef je aan hoe lang jouw computer die website mag bewaren. Aan de hand van die datum weet jouw computer bijvoorbeeld dat als je drie dagen niet meer op die website bent geweest, hij de pagina opnieuw moet downloaden, omdat hij anders de content van de pagina nooit meer vernieuwd. Je moet dus een mooie balans vinden van hoe vaak jij de content op je webpagina vernieuwd.

Wat opvalt aan de website van Sharon is het gebruiksgemak. Het menu is heel overzichtelijk, maar vaak zijn klanten gewend om bovenaan op het logo te klikken om terug naar de homepage te gaan. Jammer, dat is hier niet het geval.

Er wordt veel waarde gehecht aan het verbinden van jouw website met je sociale media accounts, zoals bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Hier wordt bij de zoekmachines ook goed op gelet, bij welke sociale media accounts hoort deze website?

Daarnaast geeft Facebook Developers een aantal waarschuwingen. Hij weet niet welke URL hij aan de website moet geven. Dit is een tool van Facebook zelf, waarbij je een website kunt laten scannen om te kijken wat er beter kan om de website aan een Facebookprofiel te koppelen. Als een pagina op Facebook gedeeld wordt, gebeurt het vaak dat er een afbeelding komt te staan. Wat Facebook nu doet is dat hij gewoon de eerste afbeelding heeft gepakt die hij tegen kwam op de website van Sharon. Terwijl dat misschien niet de afbeelding is die je op Facebook zou willen delen als iemand jouw website deelt. Bij Happix hebben we ervoor gezorgd dat Facebook gewoon standaard het Happix logo pakt. Op deze manier weet je altijd welke website je aanklikt op dat moment.

Pallieter vertelt een belangrijk weetje over de beveiliging van je website. ‘Https’ betekent dat de verbinding tussen degene die jouw website bezoekt en de server waar je website staat, beveiligd is. Hier hecht Google veel waarde aan. Https kost maar een paar euro per jaar en het helpt echt in de vindbaarheid van je website.

Sharon heeft op haar website een blog, deze ziet er aantrekkelijk uit. Als bezoeker zou Pallieter zin hebben om deze blog te gaan lezen.

Waar je goed naar moet kijken is de URL in je browser. Pallieter heeft op ‘Portfolio’ geklikt in het menu en in de browser staat nu: sharonwillems.nl/portfolio-fotografie. Dat is een hele goede term om er in te zetten, want op de term fotografie wordt veel gezocht. Als een blogitem wordt geopend, valt in de URL portfolio-fotografie weg. De URL is heel belangrijk voor het vinden van je pagina.

Twijfel jij over de vindbaarheid van jouw website? Wil jij jouw website ook laten bekijken door Pallieter om te kijken wat er verbeterd kan worden? Laat een bericht achter!

Ondernemersportaal
Vorige Volgende

Ik ben professioneel fotograaf en doe mee met Happix!


Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens bevatten