Fotoworkshop


Vergelijk fotoworkshop op prijs, stijl en reviews ✓ 1115 fotografen ✓ 100% garantie ✓ laagste all-in tarief | Happix

Vind jij fotografie net zo leuk als wij dat vinden en wil je meer leren in een fotoworkshop? Zelfs dan ben je bij ons aan het juiste adres! Er valt altijd enorm veel te leren over fotografie en al helemaal als je beginnend fotograaf bent. Wij hebben twee verschilllende fotoworkshops, namelijk straatfotografie en de fotowandeling (hieronder vermeld). Je wordt onder leiding van een professionele fotograaf begeleid in het proces van idee tot foto. Je leert prachtige foto’s te maken op locatie, waardoor je na de workshop kan inspelen op wisselend licht, voorbijgangers en perspectief.

Wat krijg ik als ik mijn fotoworkshop via Happix regel?

 • Unieke fotoworkshop onder begeleiding van een ervaren vakfotograaf
 • Totale duur: 2 tot 2,5 uur
 • Theorie, praktijk en de nodige tips

Anita Riemersma

Fotograaf Anita in Almere.

O.a. Sportfotografie en Fotowandeling

Als fotograaf wil ik graag de wereld om me heen en de mensen daarin vastleggen op een aansprekende, natuurlijke manier. Ongeposeerd, ongedwongen, spontaan en herkenbaar. In mijn reportages ga ik op zoek naar mooie beelden, want die zeggen meer dan een simpele registratie van de situatie. Dit alles in goed overleg met de klant, want die moet blij worden van het resultaat!

Marcel van Berkel

Fotograaf Marcel in Den Haag.

O.a. Bruidsfotografie, Familiefotografie en Loveshoot

Een vroege verslaving Met dank aan mijn broer kreeg ik op vroege leeftijd al de mogelijkheid om een keer te spelen met een echte camera. Ik was binnen no time verkocht en op mijn 12e  kocht ik al mijn allereerste echte camera. Een Practica B200. En zo struinde ik langs de Hollandse IJssel, vlakbij mijn geboorteplaats, op zoek naar mooie fotospots. Na mijn studie Sociaal Cultureel werk ben ik gaan reizen. Met name in de jaren negentig heb ik een aantal grote reizen gemaakt naar o.a. Venezuela, Costa Rica, Indonesië, Sri Lanka en Thailand. Mijn Practica had ik inmiddels ingeruild voor een Canon Eos camera en hij werd mijn grootste reisvriend. Steeds op zoek naar bijzondere momenten om mijn liefde voor de mens en natuur vast te leggen.  Van bouwlamp naar studiolamp Na de periode van reizen kwam de fotografie op een lager pitje te staan. Trouwen, kinderen, verhuizen en werken waren de meest voorname oorzaak. (waarschijnlijk herkenbaar voor velen?)  Maar gelukkig laaide met de komst van het digitale tijdperk de liefde voor fotografie weer volkomen op. Ik kocht een Nikon D40 en verslond alles wat maar met digitale fotografie te maken had. Ik was weer zo verliefd geworden, dat ik besloot om alle fotocursussen die er in de buurt te vinden waren te gaan volgen. Uiteindelijk heb ik in 2009  het besluit genomen om echt serieus (semi)professioneel aan de slag te gaan als fotograaf. In het begin werkte ik nog met een heuse bouwlamp van de Gamma! Maar gelukkig kreeg ik de wind in de rug zodat ik de bouwlamp al snel kon omruilen voor een studiolamp.  Mijn droom komt uit Na bijna dertig jaar gewerkt te hebben bij de overheid was het echt tijd om mijn droom te volgen. Ik heb misschien wel de grootste stap in mijn leven gezet door mijn veilige baan als inkoper in te ruilen voor fotograaf. Maar geen moment spijt gehad van de beslissing. Het voelt als “back to my roots” en het was voor mij een een enorme bevrijding. Natuurlijk weet ik dat de concurrentie in fotografieland moordend is. Maar ja, dit is wel mijn passie en hetgeen ik het liefste doe. Ik heb de kans gegrepen en ik kan het iedereen aanraden als je de kans krijgt. Voor mij is er niets mooier om met mijn camera  te werken met mensen, voor mensen en de verbinding op te zoeken. De naam van mijn eigen onderneming is dan ook niet zomaar uit de lucht komen vallen. Ik heb het mooiste beroep ter wereld en ben gelukkiger dan ooit!

10
Henk Vanetie

Fotograaf Henk in Nijmegen.

O.a. Familiefotografie, Groepsportret-fotografie en Vriendinnen fotoshoot

Passie voor fotografie, blije mensen, anders denken net die andere foto durven te maken die andere fotografen misschien zouden laten. Mijn drijfveer is tevreden mensen, waar ik met plezier voor heb gefotografeerd. Met het idee en passie heb ik een nieuw concept ontwikkeld om samen met Mariëlle Dekkers-Vruggink (professionele gids) een combi Stads-fotowandeling te maken, dit is echt uniek in Nederland. Super leuk en gaaf om mee dit mee te maken. Beleef Nijmegen in Woord en Beeld.

Waarom kiezen voor je fotoworkshop via Happix?


Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoworkshop garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. De selectie gebeurd op bassis van de visuele keuzehulp, die maakt het kiezen van de fotograaf die bij jou past echt gemakkelijk. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod fotografen, maar ook de kennis in huis om jou een succesvol fotograaf te maken! Lees hieronder onze tips voor buitenfotografie.

Het is ontzettend leuk om met de camera in de weer te gaan, alleen niet de gemakkelijkste klus. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden, waardoor informatie en tips van een ervaren vakfotograaf gewenst is. Er zijn veel verschillende mogelijkheden in de fotografie en gaandeweg ontwikkel jij je eigen stijl, maar wij beginnen bij de basis in de buitenfotografie. Bevalt het? Dan kun je altijd nog verder gaan in de fotografie. 

10 tips om jouw fotoworkshop te laten slagen

 • Maak je lens vooraf goed schoon met lenzenvloeistof en een doekje.
 • Laad je batterijen volledig op, zodat jij niet zonder stroom zit tijdens de workshop.
 • Neem ook reservebatterijen mee, zodat je geen unieke scenario’s kunt missen.
 • Formatteer je geheugenkaarten in je camera, dan heb je de kleinste kans op kaartfouten.
 • Neem alleen lege geheugenkaarten mee op pad en zorg dat je foto’s veilig op twee plekken staan.
 • Vervang je geheugenkaart ver voordat ze vol staan, hierdoor heb jij geen kans op schrijffouten.
 • Draag stevige schoenen waar je goed op kunt lopen en die vies mogen worden.
 • Draag kleding die vies mag worden. Zo hoef jij je geen zorgen te maken als jij door je knieën gaat.
 • Neem eten en drinken mee, als je hongerig bent kan jouw focus minder worden. Dat is zonde!
 • Kijk goed rond, schoonheid kan in een klein hoekje zitten.

Over Happix


Happix is hét platform als het gaat om fotoshoots boeken. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij zorgen voor de beste fotografen, de duidelijkste totaalpakketten en de grootste transparantie. Wij willen jou blij maken met mooie foto’s en dat begint bij de fotograaf die het best bij jou past.