Fotoreportage


Vergelijk op prijs, stijl en reviews ✓ 739 fotografen ✓ 100% garantie ✓ laagste all-in tarief | Happix

Ben je op zoek naar een fotoreportage waarin jij jouw verhaal kwijt kan? Je kunt een fotoreportage kiezen voor veel verschillende onderwerpen. Wat het onderwerp ook is, je bent bij Happix verzekerd van een professionele fotograaf die bij jou past. Wij hebben namelijk het grootste aanbod van fotografen in jouw regio. Een fotoreportage kan zowel in een studio plaatsvinden als op locatie. Genoeg mogelijkheden! Denk aan een reportage van de verjaardag van je moeder, een speelfestijn van je kind of een bruidsreportage. Lees hieronder ook een aantal tips om jouw fotoreportage goed door te komen, wat het onderwerp ook is.

Wat krijg ik als ik mijn fotoreportage via Happix boek?

 • Alle prijzen zijn inclusief reistijd en kilometers binnen jouw regio.
 • Je foto's zijn bewerkt en worden digitaal en in hoge resolutie geleverd.
 • Een fotoreportage duurt minimaal een uur tot maximaal acht uur. 

Fotograaf Wiebke in Utrecht.

O.a. Bedrijfsfotografie, Portretfotografie en Modelfotografie

Ik laat het liefst mensen in hun kracht zien op een foto. Mensen bij wie ik even in hun leven mag meekijken vind ik boeiend, tijdens een fotoshoot leef ik even met ze mee. Soms  is dat een hele dag, soms is het een praatje van hooguit 10 minuten, mijn doel is ze een beetje te leren kennen en ze te fotograferen zoals ze zijn. Licht, een mooie locatie en een goede omgeving helpen daar mee. Als dat lukt, krijg ik daar enorm veel energie van. Al ben ik nooit 100% tevreden, ik vind het wel heel belangrijk dat de persoon in kwestie en de opdrachtgever 100% tevreden is. Ik ben een pleaser wat dat betreft, maar om die tevredenheid te bereiken trek ik graag mijn eigen plan. Met een fotoreportage is mijn doel in een paar beelden het verhaal en de context daarvan te vangen. Die fractie van een seconde weten te pakken waarin dat lukt is waanzinnig, daar streef ik naar. Dat maakt me gelukkig.

Fotograaf Desiree in Utrecht.

O.a. Bruidsfotografie, Bedrijfsfotografie en Portretfotografie

Ik heb enorm veel plezier in het fotograferen en krijg andersom ook te horen dat ik behalve een vakbekwame fotograaf, ook een prettige en rustig persoon ben waarbij mensen zich snel op hun gemak voelen. Ik word vaak omschreven als een onopvallende fotograaf die de juiste foto op het juiste moment maakt van mensen en situaties.

Fotograaf Edo in Utrecht.

O.a. Fotoreportage

Ik ben van jongs af aan gegrepen door beelden. Na ruim 8 jaar bij film&T.V. gewerkt te hebben ben ik me actie gaan toeleggen op fotografie. Het is voor mij een heerlijk medium om me te uiten. Wanneer ik door de lens van mijn camera kijk verandert de wereld.

Fotograaf Nienke in Abcoude.

O.a. Familiefotografie, Kinderfotografie en Portretfotografie

Mijn specialisatie is portretfotografie. Het liefst maak ik portretten van mensen op locatie zoals ze zijn, puur en zonder opsmuk. Deze totaalportretten van mensen waarbij een detail uit de leefomgeving evenveel zegt als het beeld van de de geportretteerde(n), vertellen een verhaal. Het maken van portretten in mijn studio behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens de shoot neem ik de tijd om ze een band te creëren met de geportretteerde(n). Ooit zei een klant over mij: Nienke is door haar betrokkenheid in staat door te dringen tot de intimiteit en deze op realistische wijze weer te geven. Mijn motto is : Less is more!

Fotograaf Gerben in Den Haag.

O.a. Bruidsfotografie, Familiefotografie en Bedrijfsfotografie

Als gepassioneerd fotograaf met een jarenlange ervaring vindt ik het nog steeds geweldig om alles om ons heen en de gebeurtenissen in het dagelijkse leven vast te leggen, Het vereeuwigen van de dingen om ons heen, en de gebeurtenissen in het leven die een blijvende herinnering waardt zijn, denk aan een mooi portret, een huwelijk, een uitvaart of gewoon het dagelijks leven.

Fotograaf Henk in Nijmegen.

O.a. Bruidsfotografie, Kinderfotografie en Portretfotografie

“The most beautiful thing we can experience is the mysterious” In deze uitspraak van Albert Einstein kan ik me zeer goed vinden. Het leven tussen geboorte en dood is zo’n mysterie. Met mijn camera verken ik mijn eigen levensreis op deze wereld. Geboren en getogen in Zambia, zoek ik graag exotische oorden op. De reis die ik afleg kent vele tussenstations en is een proces van kijken, leren, en luisteren. Mijn ontmoetingen met de medemens helpen mij de wereld om mij heen te begrijpen. Tezamen vormen alle foto’s een abstract zelfportret die veel over mijn interesses en levensreis prijs geven. De meest wonderlijke ervaring is die van het mysterieuze. Dat is de ware aard van mijn fotografie: niet om antwoorden vast te leggen maar de vragen zelf. Door middel van mijn fotografie geef ik uiting aan mijn verbazing. Er is veel ruimte voor toeval en intuïtie. Ik richt mijn camera graag op de natuur, vooral in combinatie met een goddelijke beleving. Zo reisde ik langs de heilige rivieren van India waarin natuur en het goddelijke elkaar ontmoeten. Althans, in de beleving van de miljoenen hindoes die elke dag zich weer reinigen in het heilige water van de Ganges. Schoonheid maar ook verval is een belangrijk thema in mijn vrije werk. Maar het hoofdonderwerp van mijn fotografie is de mens zelf. Het wonderlijke schepsel dat in staat is zulke prachtige kunst, muziek en architectuur te maken. Dat de mens twee gezichten heeft heb ik ervaren tijdens vele fotoreportages die ik voor Artsen zonder Grenzen mocht maken naar oorlogsgebieden zoals in Iraq, Palestina, Kashmir, Sri Lanka en Rwanda. Met mijn fotografie hoop ik anderen de mysteries te laten zien die ik zelf voor ogen heb gekregen.

Fotograaf Ilona in Deventer.

O.a. Bedrijfsfotografie, Portretfotografie en Fotoreportage

Ik ben fotograaf geworden omdat ik met mijn foto's wil bijdragen aan het doel van de ander. Mijn blik op de wereld en op de boodschap van mijn opdrachtgevers leiden tot een mooie foto, zowel met als zonder mensen.

Fotograaf Linda in Eindhoven.

O.a. Fotoreportage

Mijn naam is Linda en ik woon in Geldrop, een plaatsje bij Eindhoven. Hier woon ik samen met mijn gezin, waar ik tevens ook mijn inspiratie uit haal. Ik heb een dochter van 2 en daarnaast ook 2 honden. Ik wandel veel in de bossen van Geldrop en neem hierbij ook altijd mijn camera mee. Een ideale omgeving om te kunnen genieten van de natuur. Maar uiteraard ook een ontzettend mooie plek om je helemaal uit te leven. Eindhoven is hier dichtbij, ook hier is het een snoepwinkel voor fotografen.  Wat ik doe als ik fotografeer zonder opdracht is het verhaal vastleggen. Ik observeer het liefst situaties en haal hier de mooie momenten dan uit. Ik analyseer de foto en haal de sterke kanten hieruit en benadruk deze doormiddel van bewerking. Mijn missie is om opdrachtgevers een tastbare herinnering te geven. Mijn kracht ligt in mijn creativiteit en enthousiastme..  Ik weet mensen zich op hun gemak te laten voelen en besteed aandacht aan elke foto. Door mijn observeren probeer ik de opdrachtgever mee te nemen in het verhaal wat ik voor me zie of wat er ontstaat.  Dat is ook tijdens reportages te merken en ik krijg vaak teruggekoppeld dat dat als heel prettig wordt ervaren. Ik laat je zijn wie je bent en zo kom je ook op de foto. Wanneer u door mij foto's wilt laten maken, zullen we eerst samen overleggen over jullie voor ogen hebben. Ik laat sfeerfoto's zien om zo inspiratie te delen en geven voor het moment zelf, ook handig als je nog niet veel ervaring hebt in poseren. Hierna kiezen we de locatie uit die het beste bij jullie wensen passen. Gaan we de natuur in, zoeken we een mooie industriële locatie op, fotograferen we bij jullie thuis?

Fotograaf Fokje in Tolbert.

O.a. Fotoreportage en Sportfotografie

In december 2010 ben ik afgestudeerd aan de FotoAcademie in Amsterdam, met als specialiteit sportfotografie. Vanuit mijn respect voor hun sportieve prestaties fotografeer ik graag sporters in actie/in hun omgeving/als portret. Om de emotie van de sporter vast te kunnen leggen, blijf ik focussen en leef ik me helemaal in. Het doel is zoveel mogelijk dynamiek in de foto te krijgen, door bijvoorbeeld lichtwerking, sprekende emoties, spectaculaire acties. 

Fotograaf Marijke in Amersfoort.

O.a. Kinderfotografie, Fotoreportage en Uitvaartfotografie

Ik ben Marijke, ik ben een fotograaf met passie die in de voersproren van mijn vader ben getreden. De eerste keer dat ik een fotoreportage van een afscheid heb mogen maken, was tijdens de uitvaart van een goede vriendin. Ik heb toen ervaren hoe bijzonder het is om een herinnering aan het afscheid van een dierbare vast te leggen. Mede door deze ervaring heb ik besloten om mij te gaan verdiepen in de afscheidsfotografie. Zoals een collega eens mooi verwoordde:"als uitvaartfotograaf fotografeer je vanuit je gevoel en kijk je met je hart".

Waarom kiezen voor je fotoreportage via Happix?


Happix heeft het grootste aanbod van fotografen die fotoreportages verzorgen. Wij zijn de enige die jou een reportage kunnen garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Het kiezen van de fotograaf wordt ook nog eens extra gemakkelijk gemaakt door onze visuele keuzehulp. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod fotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoreportage een succes te maken.

Wij hebben een lijstje voor je opgesteld waar jij rekening mee kunt houden als je een fotoreportage op wilt gaan zetten. Er zijn namelijk gigantisch veel mogelijkheden! Zoals eerder benoemd kan dit een bruidsreportage inhouden of juist een dagje weg met het gezin. Het is hoe dan ook een mooie herinnering aan een tijd die voorbij vliegt. Het is dan ook prettig als er niet één persoon telkens de foto's maakt en daardoor wordt buitengesloten van de gemaakte kiekjes. Wij hebben voor je reportage een aantal tips op een rij gezet. De meeste fotoreportages vinden plaats op locatie, daar zijn deze tips dan ook op gebaseerd. Wij hopen dat jij hier iets aan hebt! 

10 tips voor je fotoreportage

 • Kies voor een locatie die bij jou past. Ga niet voor industrieel terrein als je natuurliefhebber bent.
 • Zoek niet te ver, het kan net zo goed een locatie om de hoek zijn.
 • Vind je het lastig? Ga Google Maps af voor de mooiste verstopte parels.
 • Als de shoot buiten is, is het weersgevoelig. Houd rekening met de seizoenen.
 • Maak een mood board, een verzameling foto’s die jij fantastisch vindt voor jouw reportage.
 • Neem muziek mee. Je kunt je door deze muziek veel meer op je gemak voelen tijdens de reportage.
 • Vraag bij de fotograaf na wat voor make-up goed werkt in de gekozen setting.
 • Neem verschillende setjes kleding mee waar jij je helemaal comfortabel in voelt.
 • Wat je shoot ook is, accessories geven aan hoe jij bent en wat jouw passie is. Deel het!

Over Happix


Bij Happix hebben wij het grootste aanbod van fotografen in Nederland. Je kunt bij ons de meeste soorten fotoshoot zoeken én boeken. Er zijn negen garanties waardoor jij als klant altijd tevreden bent, wat de situatie ook is. Happix vind altijd jouw fotograaf.

Gerelateerde fotografie


Uitvaartfotografie Event fotografie

Gerelateerde fotografie in Nederland