Theaterfotografie


Op zoek naar de mooiste theaterfotografie voor jouw voorstelling? Een goede theaterfoto levert bezoekers op, is mooi promotiemateriaal en geeft de hoogtepunten weer.

Fotograaf Chérie uit Doorwerth.

O.a. Bedrijfsfotografie, Groepsportret-fotografie en Portretfotografie

Theater heeft iets magisch. Theaterkunst heeft me betoverd sind ik op school zat en we een actieve toneelvereniging hadden. De sfeer van het podium en alles eromheen spreekt mij sindsdien bijzonder aan. In mijn fotografie leg ik me vooral toe op ballet en dans, zowel modern als etnisch. Ik heb enkele jaren als vaste fotograaf gewerkt voor een Nederlandse choreograaf. Dat heeft me veel inzicht gegeven in alles dat er bij een theaterprodutie komt kijken. In mijn beelden probeer ik vooral om de interpretatie van de choreograaf, regisseur en de artiesten tot uitdrukking te laten komen. Voor de sfeer in de foto's is het werk van de lichttechnicus van groot belang, vandaar dat ik daar vaak mee overleg alvorens een reportage te maken. En qua opname tijdstip heb ik daar geleerd: als het kan liever tijdens een doorloop dan tijdens de werkelijke voorstelling: dan hinder je het publiek niet. Voor deze baletten heb ik ook affiches en flyers ontworpen. Niet alle theater vindt op een podium plaats. De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in re-enactment.Tussen mijn foto's op deze site zie je ook daar enkele voorbeelden van. Re-enactment verbeeldt de geschiedenis: van Vikingen, via de 80-jarige oorlog tot WO II. Alle tijdperken hebben hun eigen charme. Om goede foto's te kunnen maken bereid ik me voor door mij ruim in het onderwerp in te lezen.

Fotograaf Gwen uit Kampen.

O.a. Portretfotografie en Theaterfotografie

Het contact met mensen, het vastleggen van mooie momenten. De snelheid waarmee de foto wordt gemaakt, en soms de traagheid van het wachten op het juiste moment. De wereld bekijken en vastleggen vanuit je eigen belevingswereld, maar vaak ook het vastleggen van andermans beleving. Herinneringen tastbaar maken. Opgeleid als grafisch ontwerper, de kunst mogen afkijken als beeldredacteur en nu lekker aan het werk als fotograaf. Door deze bagage kan ik vrij werken, maar doelgericht, altijd het eindgebruik van de foto in m'n achterhoofd houdend. Met een voorliefde voor analoge fotografie, en een zwak voor de digitale wereld.

Fotograaf Renate uit Den Haag.

O.a. Bruidsfotografie, Loveshoot en Bedrijfsfotografie

Met een achtergrond als dramaturg, regie-assistent, musical producent, trouwfotograaf en evenementenfotograaf is het vastleggen van voorstellingen voor mij 1 van de fijnste dingen om te doen, hierin komt mijn liefde en talent voor theater en fotografie samen. Ik ben gespecialiseerd in musical, muziektheater en cabaret en fotografeer zowel proffessionele als amateur voorstellingen. Ik fotografeer door heel Nederland en België maar heb bijvoorbeeld ook al eens een voorstelling in de Folies Bergere in Parijs gefotografeerd. 

Fotograaf Bianca uit Oosterhout.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Newborn & Baby fotografie

Theater is schrijven met het licht, de mimieken oppakken van de acteurs en actrices genieten in alle opzichten

9,6

Fotograaf Baldwin uit Harmelen.

O.a. Theaterfotografie

Ik zie en leg vast wat er is, in de sfeer die ik aantref. En dat is meestal emotie, of het nu theater, in de studio of op straat is. We willen het zien en vasthouden die momenten, een foto helpt. Ik zie het en leg het voor je vast voor nu en later.

Fotograaf Johan uit Utrecht.

O.a. Bedrijfsfotografie, Evenementenfotografie en Concertfotografie

Fotografie bevriest het moment. Elke foto is daardoor uniek. Als de foto gemaakt is ia het moment geschiedenis geworden. Een goede foto roept iets op bij de beschouwer, waardoor het unieke moment weer tot leven komt. Bij theaterfotografie (en ook bij concertfotografie) komt het erop aan een serie foto's te maken die samen een beeld geven van de vergane momenten. Zo fotografeer ik!