Sportfotografie


Vliegensvlug en dynamisch. Dat is sportfotografie. Of je nu een registratie wil van een hockeywedstrijd, voetbalset of tennismatch - het kan allemaal met dit type fotografie.

Fotograaf Geert uit Tilburg.

O.a. Bruidsfotografie, Loveshoot en Vriendinnen fotoshoot

Fotograferen is voor mij net als een chefkok die aan het koken is. Je creativiteit en passie zorgen voor een prachtig beschilderd bord die door je gasten wordt bewonderd en waarvan ze smullen. Met passie en veel creativiteit het juiste plaatje opmaken waarbij de klant zich verwondert afvraagt waarom hij dat niet gezien heeft. Ook al is men er zelf bij geweest, het beeld zo vastleggen dat je denkt waarom heb ik dat niet gezien.

Fotograaf Michael uit Lelystad.

O.a. Familiefotografie, Bedrijfsfotografie en Kinderfotografie

Foto's maken bij sportevenementen liggen mij wel. Er is altijd actie en mensen vinden het leuk als ze een foto van hun prestatie hebben.

Fotograaf Gino uit Breda.

O.a. Sportfotografie

Als ik fotografeer besef ik vaak hoe prachtig de dingen kunnen zijn, het is alsof je sommige dingen nog intenser beleeft op dat moment. Of het nu gaat om een portet,emotie van een wedstrijd, of een landschap door de lens kunnen sommige dingen heel bijzonder worden. Dat probeer ik in mijn werk dan ook vast te leggen.

Fotograaf Anita uit Almere.

O.a. Sportfotografie en Fotowandeling

Fotografie is voor mij bijzonder omdat, ondanks dat ik al vele jaren fotografeer, er toch elke keer weer nieuwe invalshoeken of technieken zijn die ik wil uitproberen en toepassen. Zo blijf je leren en jezelf verbeteren als fotograaf. Door goed en op een andere manier naar dingen te kijken, kan je net een mooiere foto maken. Als dat lukt, geeft me dat veel voldoening. In mijn vrije tijd ontspan ik me door te reizen, te genieten van wandelen in de natuur en ben ik een enthousiast vogelaar. Vaak neem ik mijn camera mee om onderweg lekker te kunnen fotograferen!

Fotograaf Max uit Etten‑Leur.

O.a. Sportfotografie

Fotografie is een bijzonder vak omdat het een herinnering vast kan leggen, maar ook zoveel kanten heeft. Een foto kan een portret zijn van een dierbare tot het belangrijke moment dat een sporter Nederlands Kampioen wordt. Alle momenten kunnen een meerder kant hebben en elke fotograaf heeft zo zijn eigen manier van het vastleggen hiervan, zelfs daarna kan een foto door elk persoon nog anders bekeken worden. Het doet mij plezier om er voor te gaan en een prachtige foto te maken, een prachtige foto die ik gemaakt heb.

Fotograaf Chérie uit Doorwerth.

O.a. Bedrijfsfotografie, Groepsportret-fotografie en Portretfotografie

Sportfotografie vind ik een van de bevredigendste takken van fotografie, omdat je de unieke momenten vastlegt, die er voor mensen toe doen. Elke sportfotograaf heeft zijn eigen specialisme. Dat komt doordat je alleen een goede sportfotograaf kunt zijn als je precies weet waar het in die sport om gaat en veel, heel veel ervaring opdoet. Met een jarenlange achtergrond als sportmasseur en internationaal scheidsrechter sportklimmen en bovendien zelf een levenslang beoefenaar van uiteenlopende sporten, kan ik me goed in sporters verplaatsen. Dat helpt om het juiste moment te kunnen treffen. Nadat ik in de jaren '90 veel paardensport heb gefotografeerd en het daarop volgende decennium veel ballet en dans heb ik mij vervolgens gespecialiseerd als fotograaf/verslaggever voor magazines over Amerikaanse sporten, waaronder Gridiron, het Nederlandse medium van de American Football Bond Nederland, AFBN. Ook fotografeer ik American Football op het hoogste Europees niveau, in de eerste en tweede divisie van de GFL (Duitsland). Hoewel ik me slechts in een paar sporten specialiseer, mag ik af en toe graag eens wat anders vastleggen. Op mijn website staan fotoverslagen die ik maakte van American football, flag football, voetbal, hardlopen/ cross, boulderen, fitness, kenpo (vechtsport), groeps zeilen, honkbal, trampoline springen, capoeira, schermen, individueel zeilen, hockey, kitesurfen, windsurfen, hondensport (behendigheid), ijshockey, paardensport, zwemmen, waterpolo, wielrennen en motor cross.  Hieronder zie je enkele voorbeelden daarvan. Alle sport vind ik mooi! Want sport is mensen werk en ik houd van het fotograferen van mensen en hun passie.

Fotograaf Spike uit Schagen.

O.a. Bedrijfsfotografie, Fotoreportage en Uitvaartfotografie

Omdat ik mijn creatieviteit er volledig in kwijt kan, zowel zakelijk als in beelden. Mijn hobby's naast Fotografie zijn: tijdelijke opvang van ex laboratorium Beagles. Muziek luisteren. Straatartiest spelen. Mensen vrolijk maken.

Fotograaf Frans uit Etten‑Leur.

O.a. Bruidsfotografie, Familiefotografie en Portretfotografie

Fotografie verandert je kijk op je omgeving. Wanneer ik bezig ben met een foto-opdracht ben ik alert op alles dat een mooi beeld op zou kunnen leveren. Die alertheid maakt dat je iets intensiever kunt beleven dan wanneer je alleen toeschouwer of gast zou zijn. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen.Naast fotografie ben ik ook werkzaam als trainer voor diverse sporters. Die link met sport maakt dat sportfotografie een belangrijk deel van mijn werk uitmaakt.