Concertfotografie


Een goede concertfoto zorgt ervoor dat bezoekers het concert herbeleven en potentiële bezoekers overtuigd raken. De fotograaf pakt de emotie en energie van muzikant en publiek.

Fotograaf Hans uit Uden.

O.a. Partyfotografie, Evenementenfotografie en Concertfotografie

Ikzelf heb veel met muziek, ik maak muziek, ik ben geluids technikus en ga veel naar concerten ook voor mijn eigen plezier. Er kwam echter een moment waarbij ik een camera meenam naar De Pul in Uden waar ik ook gewerkt heb, de eerste foto serie was een feit, ik heb ondertussen veel bands en muziekenten leren kennen die mij graag zien voor het poduim. Tevens heb ik mij aangesloten bij 3voor12Eindhoven waarvoor ik regelmatigg op pad ga voor een reportage. Door veel te doen en mijn eigen muzikale achtergrond vind men dat ik een bepaalde feel heb met concert fotografie, waardoor mijn foto's goed ontvangen worden.

10

Fotograaf Johan uit Utrecht.

O.a. Bedrijfsfotografie, Evenementenfotografie en Concertfotografie

Bij een conceret is er een voor, een tijdens en een na. Een concert in beeld brengen begint al uren voordat het concert plaatsvindt. Het begint in de kleedkamers, achter het podium, in de zaal, kortom het begin met een brede visie die verder gaat dan het concert alleen. Dat geldt voor moderne muziek, maar ook voor klassieke concerten, waarbij fluisterstille apparatuur visuele details zichtbaar kan maken die de concertbezoeker niet kan zien.

Fotograaf Renate uit Den Haag.

O.a. Bruidsfotografie, Loveshoot en Bedrijfsfotografie

Ik vind bruidsfotografie een enorm bijzonder vak omdat ik als trouwfotograaf verschillende fotografie disciplines op een dag uitoefen maar vooral ook omdat ik onderdeel wordt van een bijzondere dag van een groep mensen. Ik vind het iedere keer weer mooi om mee te maken hoe mensen elkaar vertellen hoeveel en waarom ze van iemand houden. Niet alleen het bruidspaar maar ook vrienden en familie grijpen een trouwdag vaak aan om anderen te laten weten hoeveel ze om elkaar geven, ik vind het fantastisch om deze schaarse momenten vast te mogen leggen. Binnen de trouw fotografie heb ik mij in de loop der tijd gespecialiseerd in bruiloft in het buitenland en expat bruiloft in het buitenland en expert bruiloftenert bruiloften. Hierdoor kan ik mijn liefde voor fotografie, ondernemerschap en reizen combineren. In een vorig leven werkte ik in de muziektheater wereld en deze liefde voor theater uit ik nu nog door middel van de theater foto's die ik maak van musicalvoorstellingen, premières en perspresentaties.

Fotograaf Martin uit Maarssen.

O.a. Bedrijfsfotografie, Portretfotografie en High end portretfotografie

Als ergens speelt dat je met bestaand licht moet kunnen werken is het wel bij fotografie op het podium. Belangrijker is echter nog dat je goed weet om te gaan met kleurtemperatuur van het licht. Bij deze tak van sport kon je al nooit vertrouwen op de automatische witbalans, maar nu je steeds vaker een combinatie van verschillende lichtbronnen tegenkomt - ledlicht! - zie je vaak hele vreemde dingen gebeuren.

Fotograaf Kim uit Den Haag.

O.a. Bruidsfotografie, Familiefotografie en Bedrijfsfotografie

Ik ben een fotograaf met jaren ervaring in zowel Europa als de Verenigde Staten en heb op het moment meer dan 25 Ambassades als klant. Verder werkt ik wekelijks aan (commerciele) shoots als Meetings en seminairs voor de Verenigde Naties, de Nederlandse regering, Buitenlandse Zaken, inkomende presidenten op staatsbezoek, handelsmissies etc etc. Naast reportage fotografie op hoog niveau maak ik (statie) portretten, leg ik recepties vast, leg ik bezoeken aan het koninklijk paleis vast en doe ik prive evenementen ( prive etentjes etc). Daarnaast doe ik ook huwelijks fotografie op hoog niveau en maak ik wekelijks albums voor mijn klanten. Verder ben ik onder andere hoofdfotograaf voor Diplomat Magazine. United Nations (UN) - International Criminal Court (ICC) - Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) - Presidency of theRepublic of Liberia - Embassy of France to the Kingdom of the Netherlands- Embassy of India to the Kingdom of the Netherlands - Embassy of theUnited Arab Emirates to the Kingdom of the Netherlands - Embassy of Kenyato the Kingdom of the Netherlands - Consulate of The Netherlands in SanFrancisco to the United States of America - Embassy of Kuwait to theKingdom of the Netherlands - Embassy of El Salvador to the Kingdom of theNetherlands - Embassy of Panama to the Kingdom of the Netherlands -Embassy of Pakistan to the Kingdom of the Netherlands - Embassy of Burundito the Kingdom of the Netherlands - City & County of San Francisco,Mayor’s office – United States of America - Embassy of Côte d’Ivoire tothe Kingdom of the Netherlands - Embassy of Hungary to the Kingdom of theNetherlands - Embassy of Tanzania to the Kingdom of the Netherlands -Embassy of Uganda to the Kingdom of Belgium - Embassy of Macedonia to theKingdom of the Netherlands - Embassy of Botswana to the Kingdom of Belgium- Embassy of Armenia to the Kingdom of the Netherlands - Embassy ofGuatemala to the Kingdom of the Netherlands - Embassy of the DominicanRepublic to the Kingdom of the Netherlands - Embassy of Cyprus in TheNetherlands - Representation of Taiwan to the Kingdom of the Netherlands -Embassy of Peru to the Kingdom of the Netherlands

Fotograaf Chérie uit Doorwerth.

O.a. Bedrijfsfotografie, Groepsportret-fotografie en Portretfotografie

Zelfs na in tien jaar tijd zo'n duizend concerten te hebben gefotografeerd, verveelt deze tak van de fotografie mij niet. Of het nu gaat om klassiek, blues, jazz, folk, americana, metal, pop of wereldmuziek, voor een muziekliefhebber, portret- en toneelfotograaf komen alle ingrediënten voor inspiratie samen in de concertfotografie. De concentratie en de emotie van de musici op het podium, het enthousiasme van de toehoorders en de lichttechniek zijn voor mij allemaal de moeite van het vastleggen waard. De beelden back stage completeren het verhaal dat ik met mijn beelden over de artiest wil vertellen.

Fotograaf Danny uit Rheden.

O.a. Bedrijfsfotografie, social media fotografie en High end portretfotografie

Danny van den Berg werd bij toeval gegrepen door het fotografievirus in november 2010. Een vriend vroeg of hij met zijn spiegelreflexcamera een paar foto’s wilde maken voor zijn muziekblog. In vijf jaar tijd heeft Danny een indrukwekkend portfolio opgebouwd, door hard werken en steeds weer precies het juiste moment te vangen. Ook voor 2010 zat het gevoel voor compositie en beeld er al in. Danny van den Berg volgde een opleiding tot Vormgever en een basisjaar voor opleiding tot cameraman. Maar pas met fotografie was er direct een klik. Toch heeft hij bewust geen opleiding fotografie gevolgd. Deze ‘do it yourself’ mentaliteit heeft geleid tot een unieke, herkenbare stijl. Hoewel Danny van den Berg de meest uiteenlopende opdrachten uitvoert, ligt zijn hart bij muziek, (grote) events en theater. Zijn handelsmerken: flexibiliteit en communicatie. Alles wordt bespreekbaar gemaakt om tot een optimaal eindresultaat te komen. Danny kan daarbij zowel een ‘fly on the wall’ zijn als nadrukkelijk de regierol pakken.

Fotograaf Melanie uit Amsterdam.

O.a. Portretfotografie, Partyfotografie en Evenementenfotografie

I cover music and cultural events and festivals and I regularly work in concert halls in France, the Netherlands and Norway I had the pleasure to capture moments of artists performances such as The Pixies, Cat Empire, Whitest Boy Alive, Caravan Palace, Manu Chao, Neneh Cherry, Breton, Patrice, Ky-mani Marley, Selah Sue, Vintage Trouble, Arno , Kula Shaker, Travis ...

Fotograaf Eef uit Leiden.

O.a. Evenementenfotografie en Concertfotografie

Naast Fotografie ben ik in de loop der jaren zeer actief geweest als vrijwilliger op diverse evenementen actief geweest, mooi werk met vaak zeer mooi resultaat hiernaast ben ik een buiten mens, en ontdek graag.dat ontdekken komt ook naar voren in mijn liefde voor wetenschap en Sci-fy 

Fotograaf Marcel uit Noordwijk.

O.a. Bedrijfsfotografie, Google Street View - 360 en Evenementenfotografie

Een foto is voor mij geslaagd wanneer ik zonder bijzondere interesse van het hetgeen ik zie geboeid raak door het getoonde beeld. Ongeacht het onderwerp moet de emotie van het moment voelbaar zijn.