Straatfotografie


Straatfotografie is op straat fotograferen wat op je pad komt. Veel fotografen vinden straatfotografie spannend, want je komt met de camera dichtbij de mensen. Je hebt lef en zelfvertrouwen nodig en dat leer je vanzelf als je de straat op gaat.

Fotograaf Cor uit Breda.

O.a. Straatfotografie

Voor mij is fotografie een bijzonder vak omdat ik zowel beroepsmatig en als hobby er mee bezig kan zijn. De fotografie heeft zoveel facetten dat je er nooit op uitgekeken raakt.

Fotograaf Marijke uit Amersfoort.

O.a. Kinderfotografie, Fotoreportage en Uitvaartfotografie

Straatfotografie is een aparte vorm binnen de fotografie en is erg leuk om tedoen. Ik probeer met deze manier van fotografie het allerdaagse leven vast te leggen . Je weet  als straatfotograaf nooit wat er op je pad komt. En als het moment daaris hoe te werk te gaan. Wat ik vaak hoor bij beginnende straatfotografen is dat zij het lastig vinden ongevraagd te fotograveren. Hoe ga je dan te werk. Mijn ervaring is door het gewoon te doen. Samen met andere werkt vaak een stuk makkelijker. Ik werk in kleine groepen. Is de groep te groot val je op en maakt het voor straatfotografie een stuk moeilijker. 

Fotograaf Balázs uit Zoetermeer.

O.a. Portretfotografie, Fotoreportage en social media fotografie

Zodra je je deur uitstapt beland je in een wereld die zich keer op keer laat ontdekken. Elke moment van de dag is de straat een andere wezen die je steeds anders kan en moet benaderen. Of je je nou op de details en het straatlandsschap wil focussen, of op de mensen die erin rondlopen, met beide kan je zeer diverse verhalen vertellen.