Modelfotografie


Op zoek naar een fotograaf voor je portfolio? Dan is modelfotografie het type fotografie voor jou. De fotograaf weet hoe jij jezelf het best kan neerzetten, zodat jij de nieuwe Doutzen wordt!

Fotograaf claudia uit Rijswijk.

O.a. Familiefotografie, Loveshoot en Kinderfotografie

Ik hou ervan om telkens weer mijn creativiteit te uiten in mijn fotografie. De modellen die ik tot nu heb gefotografeerd, zijn verbaasd hoe ik te werk ga. Ik krijg vaak te horen dat ik een bijzondere manier van fotograferen heb. Dat vind ik een heel groot compliment. Zeker omdat ik niet graag 13 in1 dozijn  fotograaf wilt zijn. En dat geldt ook in mijn dagelijks leven. Ik hou ervan om met onverwachte momenten te dealen. Daar krijg ik een adrenaline kick van. Dat is mijn motor. Op zulke momenten krijg ik er hele leuk ideeën van. En ja dan wil ik het samen  met mijn model iets moois van maken. Zodra ik thuis ben ga ik direct kijken naar de foto’s die ik gemaakt heb. En telkens gaat er een schokje door mij heen van de waanzinnige mooie foto’s die ik heb gemaakt. Dan ben ik zoooo trots op mijzelf.  Weer heb ik iets totaal anders gemaakt dan de vorige fotoshoots.  Dat is de rede dat ik zo van mijn vak hou.

Fotograaf Michael uit Lelystad.

O.a. Familiefotografie, Bedrijfsfotografie en Kinderfotografie

Het belangrijkste bij een fotosessie is dat het model bij mij centraal staat, zijn/haar mening is voor mij net zo belangrijk als die van mij. 

Fotograaf Henk uit Naaldwijk.

O.a. Zwangerschapsfotografie, Familiefotografie en Portretfotografie

Wil je graag je portfolio aanvullen met nieuwe foto's of wil je kijken of het modellenwerk iets voor je is? Ben je op zoek naar iemand die je kan coachen op het gebied van poseren en zoek je iemand die je op je gemak kan stellen? Ik heb ruime ervaring in de portretfotografie en heb bijgedragen aan diverse portfolio's. Het is natuurlijk ook leuk om te doen en eventueel weg te geven als kado in een mooi album of afgedrukt in een groot formaat. Voor een fotoshoot gaan wij naar een locatie die past bij de wensen die er zijn.Dat kan binnen zijn maar uiteraard ook buiten in de duinen, bossen of willekeurig welke locatie dan ook. Naderhand ga ik de beelden selecteren en bewerken waar nodig. De uiteindelijke selectie van beelden wordt in hoge kwaliteit op CD/DVD of ter download aangeleverd.

Fotograaf Chérie uit Doorwerth.

O.a. Bedrijfsfotografie, Groepsportret-fotografie en Portretfotografie

Ik vind het leuk om beginnende modellen te helpen bij het samenstellen van hun portfolio. Ik werk graag op de gebieden fashion (ook etnisch) en fitness, zoals je aan mijn voorbeeldfoto's kunt zien. Tijdens een shoot werk je er samen aan om het beste uit een model naar voren te halen. Samen kijken we wat het beste bij het model past, welke stijl, welke kleding en make up maar ook het soort omgeving en type licht spelen daarbij allemaal een rol. Samen toegroeien naar een fantastisch resultaat vind ik het mooiste dat er is. De genoemde prijzen zijn voor digitale bestanden, dus exclusief adrukken en een portfoliomap. Zelf vind ik een gedrukt portfolio het mooiste. De keuze van het papier en manier van afdrukken draagt immers in belangrijke mate bij aan de uitstraling van de foto. Omdat ik zelf veel ervaring heb met afdrukken, kan ik je ook hierin goed adviseren. Bij digitale foto's geldt dat het auteursrecht bij de fotograaf blijft, tenzij anders wordt overeengekomen. Dat betekent dat de foto's in je persoonlijke digitale portfolio mogen worden getoond maar niet commercieel gebruikt en ook niet rechtenvrij kunnen worden overgedragen, aan bijv. casting bureaus. Het werken met meer ervaren modellen vind ik vooral leuk omdat je beiden aan een helf woord genoeg hebt, zodat je snel tot optimale resultaten kunt komen. En met zijn tweëen kom je ook regelmatig op verrassende ideëen waar je in je eentje niet op zou zijn gekomen.

Fotograaf Erwin uit Rotterdam.

O.a. Modelfotografie

Mijn naam is Erwin en ik woon in Rotterdam. Ik fotografeer al ruim 25 jaar. Ooit begon ik als assistent bij een fotograaf en begon ook zelf met fotograferen. Ik heb uitstapjes gemaakt naar film en televisie. De laatst vier a vijf jaar werk ik weer met modellen en richt ik mij op fashion, glamour en naakt. Ik fotografeer voor mijn plezier. Als hobby. Soms vragen mensen wat ik doe met het materiaal? Ik maak de wereld graag ietsje mooier. Betekend dit dat alles netjes en veilig moet zijn. Nee dat denk ik niet. Soms wil ik een beetje uitdagen en schokkeren. Ik zoek graag mijn eigen grenzen op. Het menselijk lichaam is fantastisch en ik leg het graag vast in al haar schoonheid. Emoties zijn ook mooi om te tonen in een foto maar ook om van de kijker te ontvangen. Zien, voelen en delen. Anderen schilderen ik fotografeer. En soms in opdracht en soms niet. Ik heb een deel van mijn tijd gereserveerd om te fotograferen. Ik doe Fashion en beauty in opdracht en als vrij werk.

Fotograaf Kimberley uit Rotterdam.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Newborn & Baby fotografie

Nu ligt mijn passie voor fotograferen natuurlijk vooral bij de kids, want dat is wat ik het allerliefste doe! Maar nu komt er zo nu en dan wel eens  een buitenkansje, om iets geheel anders te doen, en die laat ik natuurlijk niet liggen! Ik zit op Facebook in een “geheime groep” die speciaal voor fotografen, visagisten en modellen evenementen organiseert. Binnenin dit groepje worden er ideeën voorgelegd, locaties besproken en dan wordt er een datum voor de foto evenement georganiseerd. En dan is het een dag lang lekker fotograferen! En voor de modellen uiteraard gefotografeerd worden. Hier is het vooral belangrijk dat iedereen een leuke dag heeft. Maar je leert enorm veel van elkaar op zo’n dag. Zo kan iedere fotograaf, model en visagist weer zijn eigen portfolio aanvullen met nieuwe top foto’s. Weer eens totaal wat anders dan kids, maar ook super leuk om te doen!! En je leert de oudere kids ook beter te poseren op dit soort dagen.

Fotograaf Georges uit Voorschoten.

O.a. Bedrijfsfotografie, Portretfotografie en Modelfotografie

Ik werk graag met de "gewone" personeelsleden van een bedrijf voor hun folders of kalenders. Het is iets meer werk dan met professionele modellen, maar het oogt veel natuurlijker. Kijk maar naar deze foto's van verkleedde mensen voor een jaarlijkse kalender van een koelbedrijf. Alle foto's zijn ook gewoon in het bedrijf zelf gemaakt: ik heb een mobiele studio meegenomen.

Fotograaf Aleksandra uit Amsterdam.

O.a. Bruidsfotografie, Portretfotografie en Modelfotografie

Fashion & Beauty photography on location or in studio.

Fotograaf Maik uit Horssen.

O.a. Bruidsfotografie, Portretfotografie en Modelfotografie

Ben je professioneel model, wil je graag een fashionshoot beleven, of heb je fashionfoto's nodig voor promotie van je bedrijf...... je krijgt van mij de Waauw-garantie! Voorafgaand aan de fotoshoot gaan we samen op zoek naar de look die je in je portfolio wilt. Daarvoor creëren we een moodboard. Zo kunnen visagie, hair en styling op elkaar afgestemd worden en kijk ik als fotograaf naar het gebruik van licht en perspectief. Tijdens de shoot laten we de creativiteit het overnemen, zodat er een reeks ontstaat die uniek is (ik maak zelden precies dezelfde foto's als op het moodboard, die worden door mij als opening beschouwd en niet als einddoel). Vanuit enkele standaardposes word je door mij gecoacht op expressie en beweging, zodat er leven ontstaat in elk shot. Zo nu en dan kijken we samen naar de iPad waarop de foto's direct verschijnen. Daarmee geven we elkaar feedback om vervolgens op zoek te gaan naar hét perfecte beeld, and then some! Ook voor je sedcardshots ben je van harte welkom.  

Fotograaf Kees uit Boskoop.

O.a. Modelfotografie, Productfoto's Webshop en Vastgoed reportage

Fotograferen is vaak iemand vertrouwen geven om te kunnen stralen, of zoals in dit geval te kunnen en durvan acteren.