Natuurfotografie


De natuur op zijn mooist, nooit hetzelfde en altijd inspirerend. Schoonheid zit in de kleinste details. Hierbij worden de Nederlandse landschappen vastgelegd, zowel bossen als rivieren.

Fotograaf Sjaak uit Haastrecht.

O.a. Natuurfotografie

Fotograferen in de natuur is ontspannend en mooi. De natuur biedt je de mooiste paatjes als je de rust neemt ze te bekijken. Dat kan van een heel klein tot heel grote vogel zijn, andere dieren in hun kleinste details en planten en bomen in detail of in un omgeving.

Fotograaf Abe uit Stolwijk.

O.a. Bedrijfsfotografie, Google Street View - 360 en Natuurfotografie

Het maken van de natuurfoto's is en blijft een heerlijke bezigheid. Vooral als je op het juiste moment op de juiste plaats mag zijn. Daar komt het allemaal samen. Soms in een split second. Als er net een paar Flamingo's overvliegen in een mooie formatie. Dan moet alles goed gaan. Camera instellingen, lichtval en de dieren. De laatste zeker en deze mogen, naar mijn inzicht niet verstoord worden. Het is erg verleidelijk om te dicht bij te kruipen. Hier moet je jeals fotograaf een sterke zelf dicipline opleggen.  Als alles dan goed valt, is de vreugde van een supper opname onbeschrijflijk. Daar geniet ik dan nog heel lang van na. Als deze opname dan ook nog goed verkopen is het cirkeltje compleet. Dan weet je dat er ook andere van genieten.

Fotograaf Corry uit Leersum.

O.a. Fotoreportage en Natuurfotografie

Nadat ik in 2014 een ernstige ziekte mocht overleven, koos ik voor het creatieve vak van fotograaf. Het is mijn derde ambacht (na ambtenaar en persoonlijke coach). De ervaring uit het verleden neem ik uiteraard mee in mijn nieuwe vak. Ik hou van mensen en dingen zoals ze zijn, met hun eigen schoonheid én hun minder fraaie kenmerken. Die eigenheid breng ik met mijn camera in beeld. In de periode van mijn ziekte koos ik vaak voor het fotograferen van dingen in de buurt: bloemen, insecten en landschappen. Door het veel te doen, werden de foto's steeds mooier. Ze maken nu een groot deel uit van mijn portfolio. Als fotograaf laat ik zien hoe mooi en hoe bijzonder het onderwerp in mijn foto is. Mensen hebben de neiging om vaak snel langs zaken heen te lopen en hebben vaak weinig aandacht voor het bijzondere of voor de kleine details van bv. een nietig beestje of een landschap. Met mijn natuurfoto's probeer ik de aandacht daar juist op te richten. 2016 is mijn laatste studiejaar bij de fotovakopleiding van Statief in Utrecht. Dit jaar maak ik een boek met de (werk)titel 'alles is natuur'. 

Fotograaf Martin uit Heerewaarden.

O.a. Bedrijfsfotografie, Google Street View - 360 en Industriële fotografie

Naast diverse commercieel opdrachten gericht op (landschaps)architectuur, interieur en project fotografie werk ik ook aan documentaire projecten. De afwisseling tussen het werken in door god verlaten, van de muggen vergeven locaties en daarnaast strakke architectuur, landschappelijke projecten en architectuur werkt aanstekelijk en zorgt voor duidelijke kruisbestuivingen. De experimenten die ik binnen mijn vrije projecten kan ontwikkelen, worden weer ingezet in de commerciele opdrachten, waardoor een vernieuwing in de fotografie blijft. Waarbij ook mijn grafische achtergrond duidelijk een invloed heeft op het beeld en de compositie.

Fotograaf Paulien uit Nijmegen.

O.a. Fotoreportage, Natuurfotografie en Landschapsfotografie

Het fascinerende in de fotografie is dat iedereen zijn of haar eigen beleving heeft van de werkelijkheid; niet iedereen ziet hetzelfde. Ik ben altijd op zoek naar eenvoud, rust en duidelijke lijnen. Door compositie, standpunt, oog voor detail en kadrering kan ik mijn eigen beeld creëeren. Ook alledaagse zaken worden daardoor bijzonder. Omdat ik voor het type fotografie dat ik doe er vaak op uit moet en lekker buiten kan werken geeft het mij een gevoel van vrijheid. Fotograferen voelt dan ook absoluut niet als werk. Immers, ik kan doen wat ik het liefste doe! Naast fotograaf ben ik ook grafisch vormgever. Bij mij kunt u terecht voor de opmaak van rapporten, posters, flyers, boeken en proefschriften of voor het ontwerpen van een huisstijl en een website. Sinds maart 2015 behoor ik ook tot het zogenaamde Dream Team van BLURB voor cover design | interior design | photography.   In mijn vrije tijd ga ik graag tuinen bekijken. Ik ben in de zomer ook reisbegeleider van tuinenreizen.Zo houd ik mijn 'oude' vak ook levend en daar geniet ik erg van. Reizen doe ik graag en vanzelfsprekend wordt er dan veel gefotografeerd!

Fotograaf Peter uit Spijkenisse.

O.a. Bruidsfotografie, Modelfotografie en Productfoto's Webshop

Niets mooiers om tot rust te komen is zelfs onze eigen nederlandse natuur.  je hoeft er vaak niet eens ver voor van huis ( ondanks dat de mensen uit omgeving Veluwe en drente wellicht wat meer geluk hebben ) regelmatig overdag maar zeer zeker ook 's ochtends vroeg en 's avonds zijn voor mij de rustpuntjes van de dag. Bovendien heb ik dan vaak ook het mooiste licht tot mijn beschikking.   Merendeel van dit soort foto's wordt vanaf statief gemaakt en afhankelijk van de omstandigheden wil ik ook nog wel gebruik maken van een filtertje om een bepaald effect te bereiken.

Fotograaf Abra uit Tholen.

O.a. Bruidsfotografie, Bedrijfsfotografie en Kinderfotografie

Natuur en landschapfotografie dat vraagt veel geduld, vakmanschap en als fotograaf dien je constant scherp te zijn op hoe en wat er in de natuur vast te leggen valt. Hierbij spelen alle facetten van o.a. belichting, locatie, weer en tijd(in de vroege ochtend of avond) een belangrijke rol.

Fotograaf Henk uit Nijmegen.

O.a. Bruidsfotografie, Kinderfotografie en Portretfotografie

Fotografie is een bijzonder vak. Waarom? Omdat de optelsom van al mijn foto's een soort fotografisch verslag van mijn eigen leven wordt. Waar ik ben geweest, welke personen ik heb ontmoet, voor welke opdrachtgevers ik heb gewerkt, het wordt allemaal vastgelegd. Tevens is het mooie van fotografie dat het een creatief beroep is. Ik vind het telkens weer een uitdaging om een mooie foto te maken waar niet alleen ik maar ook mijn opdrachtgever blij van wordt. Naast fotograferen houdt ik me bezig met filmen, reizen, striptekenen en als deejay de muziek te verzorgen op dansfeestjes.

Fotograaf Nancy uit Terheijden.

O.a. Natuurfotografie en Dierenportret

Fotografie is emotie met schoonheid. Voor mij moeten beide kloppen. Ik wil de natuur en de schoonheid op een z'n mooi mogelijke manier weergeven.

Fotograaf Jennifer uit Dronten.

O.a. Portretfotografie, Modelfotografie en Fotoreportage

Dit engelse spreekwoord geeft mijn gevoel bij natuurfotografie veilloos weer. Ik vind het heerlijk om in een bos rond te wandelen en bijzondere dingen te ontdekken en vast te leggen. De seizoenen spelen hierbij een grote rol, deze brengen iedere keer iets nieuws. Met mijn oog voor detail leg ik op mijn eigen creatieve wijze vast hoe mooi de natuur kan zijn. Ik krijg vaak complimenten van mensen die de plek waar ik heb geschoten kennen, maar de dingen die ik vast leg waren hen niet op gevallen. Sta dus even stil en kijk eens goed om je heen...