Balázs Szucs uit Zoetermeer

Balázs uit Zoetermeer

Wat is mijn drijfveer?

De reden dat ik in de ochtend wakker word en gelijk in beeld begin te denken is mijn fascinatie met die vertaalslag van werkelijkheid naar foto. Zowel de ervaring van fotograferen, de vrijpas die het geeft om verschillende ervaringen op te kunnen doen, als die diepgang die je kan ervaren door het eindresultaat te zien. 

'I wanted to see the world photographed.' is een uitspraak waar ik me heel erg goed in kan vinden. Hierom speel ik ook erg veel met verschillende camera's, films, objectieven belichtingstechnieken en meer. 


Wat maakt mij gelukkig?

Waardevolle en speciale dingen creëren. Het is een speciale soort geluk en gevoel van tevredenheid als je een dergelijke beeld (of tekst, moment...edg) kan maken.

 


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Sinds het begin van mijn kunstopleiding in 2008 heb ik me in heel wat creative uitingsvormen begeven. Tekenen, tattooeeren, (fresco)schilderen, schrijven, performances en meer. Het gene wat mij echt greep was fotografie. De combinatie van directe observatie en maniuplatie van de werkelijke wereld naar een compleet nieuwe iets heeft me vanaf het begin gefascineerd. Door technische handelingen krijg je dingen te zien wat je met je eigen ogen niet zou kunnen. 


Lees Alle informatie over fotograaf Balázs uit Zoetermeer