Wim Aalbers uit Zevenbergen

Wim uit Zevenbergen

Wat is mijn drijfveer?

Al op jonge leeftijd fotografeerde ik. Dat is altijd zo gebleven, hoewel de tijd die ik beschikbaar had enigsinds werd beperkt door mijnandere werk. Ik was betrokken bij de organisatie van evenementen en publiceerde een eigen tijdschrift. Fotografie deed ik er bij.
Pas de laatste jaren heb ik de tijd gekregen om mij er helemaal op toe te leggen. En met veel plezier!

Dat plezier staat voorop. Opdrachten waar ik geen click mee heb, doe ik niet. Dat komt wellicht wat arrogant over, maar daardoor kan ik wel garanderen dat de resultaten van de opdrachten die ik uitvoer, altijd tot tevredenheid van de opdrachtgever zijn.


Wat maakt mij gelukkig?

Het liefst maak ik foto's van mensen. Mensen in ongedwongen situaties. Dus liever geen studiofotografie, maar gewoon mensen in het wild.

Of dat nu tijdens een (bedrijfs)feest is of bij een uitje van met vrienden of collega's of gewoon van een familie die een dagje uit is. Zodra ik persoonlijk contact heb met de mensen die ik fotografeer, worden de foto's 'vanzelf' goed.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Het is op de eerste plaats natuurlijk de fotografie zelf waar ik enthousiast mee bezig ben. Maar misschien leveren de persoonlijke contacten met mijn modellen nog wel meer plezier op.

Het leukst is om mensen op de foto te zetten die van zichzelf helemaal niet vinden dat ze model zijn. Maar de verrassing en trots die ik dan zie als ze de uiteindelijke foto's krijgen te zien, is nog altijd een overwinning en een groot compliment.  

Lees Alle informatie over fotograaf Wim uit Zevenbergen