Hans de Man uit Vught

Hans uit Vught

Wat is mijn drijfveer?

"O, dat is mooi!" en "Ja, dat ben ik!" zijn uitspraken die ik het liefst hoor als mijn foto's worden bekeken. Ik wil dat mensen zichzelf herkennen in de foto. Niet zo 'opgepoetst' dat ze zo in een modeblad geplaatst kunnen worden, maar eerlijk, positief benaderd en met trots. Dat probeer ik vast te leggen en te bereiken in samenwerking met het model.


Wat maakt mij gelukkig?

Als iemand vraagt om gefotografeerd te worden is dat vaak voor een positieve gebeurtenis of bij het aanbreken van een nieuwe periode. Ik word er blij van als ik daar een positieve bijdrage aan heb kunnen geven door het model vast te leggen op foto. En natuurlijk word ik er ook gelukkig van als ik zie dat het door ons gewenste effect ook daadwerkelijk 'gevangen' is. Die strakke blik, die stoere houding en de juiste belichting die goed bijdraagt aan het resultaat. Daar word ik blij van :-) 


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Bij het fotograferen van mensen is het van belang snel mensen te 'lezen'. Wat voor persoon is het? Hoe wil deze persoon overkomen? Wat zie ik aan sterke kanten in uiterlijk en persoonlijkheid En lukt het ons dan om die zaken te 'grijpen'? Dat maakt het fotograferen van mensen heel bijzonder. Moeilijk, belonend, persoonlijk. En als dat lukt schept dat bij mij meteen een band met het model. "Dat hebben wij toch maar mooi voor elkaar gekregen!" denk ik dan.

Het bijft boeien dat de modernste technieken worden ingezet, met eeuwen oude uitgangspunten als startpunt. Rembrandt-licht en de gulden snede, bestonden al lang voor de uitvinding van de camera obscura!

De camera blijft een boeiend toverdoosje maar de magie wordt door model en fotograaf bereikt!

Lees Alle informatie over fotograaf Hans uit Vught