Paul van Baardwijk uit Vlijmen

Paul uit Vlijmen

Wat is mijn drijfveer?

Welkom op mijn  profiel!

Mijn naam is Paul, beeldbewerker en fotograaf. Mijn eenmansbedrijf is voor het grootste gedeelte gericht op foto's: retoucheren is een belangrijke factor (oude foto's restaureren, recente foto's bewerken of optimaliseren en nieuw beeldmateriaal ontwerpen) maar ik fotografeer zelf ook al heel lang en heel veel! Eigenlijk fotografeer ik al mijn hele leven, als klein jongetje al met een wegwerp camera tijdens Nederland Muziekland in Den Bosch of de Tour de France.

Tijdens mijn opleiding aan de Media Academie en het werk daarna bij 'de TV' als setdresser bij RTL en tv-technicus bij Cinevideogroep heb ik pas echt leren composities en mooie 'plaatjes' maken. Niet alleen in Nederland, maar ook in bv Kenia en op Mauritius. Toen ik vervolgens in dienst van De Efteling en Rijkswaterstaat ook ging fotograferen en ik tenslotte mijn eigen fotobedrijf startte kwam de vaart er pas goed in!

Zo heb ik veel ervaring opgedaan in reportagewerk voor een evenementenbureau en voor Rijkswaterstaat, dus een compleet verhaal vertellen van A tot Z in beelden. Hiermee laat Rijkswaterstaat aan Nederland zien waar ze zoal mee bezig is (portfolio op aanvraag te bekijken). Ook het tijdens buitenlandse reizen vastleggen van bijzondere scene's en landschappen is al jaren een van mijn favoriete activiteiten, hier ook te bekijken onder 'landschappen.'

Ik ben officieel opgeleid en gecertificeerd als dronepiloot en mag mijn professionele drone dan ook zakelijk inzetten, bijvoorbeeld voor Rijkswaterstaat en diverse makelaars.

Een opdrachtgever hoeft vaak niet meer te vertellen wat er precies in beeld gebracht dient te worden, dat voel ik na een of twee keer goed aan. De opdrachtgever krijgt vaak al binnen een werkdag al een volledige serie foto's in hoge resolutie opgestuurd via Wetransfer, uiteraard volledig nabewerkt en chronologisch genummerd  ...


Wat maakt mij gelukkig?

Mijn passie is mooie plaatjes maken! En dat is het mij om het even of het gaat om het redden van oude foto's, het zo mooi mogelijk bewerken en optimaliseren van bestaande beelden (zonder dat je ziet dat er photoshop aan te pas is gekomen) is of juist het bedenken en maken van nieuwe!

Natuurlijk hoop je elke keer weer op het goede moment op de juiste plaatst te zijn om alleen de fraaiste, ontroerenste, meest bijzondere foto's te kunnen en mogen maken. En als je dan achteraf een leuke recensie krijgt van een opdrachtgever, of je ziet je eigen foto's terug met daaronder positive reacties dan is dat de kers op de taart...


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Fotografie is voor mij niet altijd een op zichzelf staand gebeuren, vaak is het onderdeel van een groter geheel. Een combinatie van oude en nieuwe foto's kan letterlijk de basis zijn voor een heel mooi vastgelegd verhaal. Dat doe ik samen met een professionele schrijfster door boekwerken te maken over bijvoorbeeld een familiebedrijf met al drie generaties. Of jusit een boek over iemand met een bijzonder verhaal.

Foto's zijn voor een groot deel bepalend voor de uitstraling, het gevoel van een website. Ook al staat er nog zo'n goede tekst, zijn de prijzen nog zo gunstig, als de eerste blikvangers (inderdaad, de afbeeldingen) niet goed zijn, of niet passend zijn, dan kan een bezoeker al snel wegklikken. En dat is zonde toch? 

Werk aan de Muur in de vorm van aan mooie fotoafdruk voor boven de bank in uw woonkamer of voor op kantoor kan heel sfeerbepalend zijn. Ik vind het leuk om aan al dit soort creatieve processen te mogen bijdragen in de vorm van sfeervolle en warme beelden.

 

Resultaat 9
Communicatie 9
Creatief meedenken 8
Snelheid levering 10
Prijs – kwaliteit 9
Totaal 9
9

"8.4, De betrokkenheid van de fotograaf. Duidelijke communicatie en snelle levering van de foto's."

Door Genevieve

"9.6, "

Door Berend
Lees Alle informatie over fotograaf Paul uit Vlijmen