Johan Hahn uit Utrecht

Johan uit Utrecht

Wat is mijn drijfveer?

Iedereen ziet de wereld door zijn eigen unieke ogen en met zijn eigen unieke revaringen. Als fotograaf laat ik je meekijken door mijn ogen. Ik leg op professionele woijze vast wat ik zie en hoe ik het zien. Daarmee wordt mijn blik de blik van de beschouwer van mijn foto's. Je kunt ervan genieten of ermee in discussie gaan. Je hebt wat zich voor mijn ogen afspeelde misschien anders gezien dan ik. dat verschil tussen mijn blik en jouw blik maakt fotograferen en het delen van foto's een unieke ervaring. Als fotograaf wil ik mijn blik met jou delen, er met jou over in gesprek gaan zodat we elkaar beter leren begrijpen.  


Wat maakt mij gelukkig?

Een mooie foto, die precies dat uitdrukt wat ik wil laten zien aan de ander. In een foto wordt een moment bevroren. Dat bevriezen bepaalt de foto. Het juiste moment, de juiste plaats, het juiste licht en nog veel meer maken elke foto uniek. 


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Een fotograaf schrijft met licht - dat zegt het woord al. Door te schrijven met licht kan een fotograaf beelden maken die uniek zijn. De talloos vele mogelijkheden die de fototechniek te bieden heeft maakt de creatieve mogelijkheden van de fotograaf oneindig. In fotografie komen hoogwaardige technologie en creativiteit samen om onder leiding van de fotograaf een kunstwerk te scheppen. Fotograferen is veel meer dan plaatsje en selfies maken met je mobieltje. Ook dat is fotografie, maar het is slechts het begin. Het zoeken van de weg die vort van het eenvoudige kiekje naar de ultieme foto die precies dat uitdrukt wat de fotograaf wil uitdrukken, die weg te gaan maakt fotografie tot een spannend avontuur. Aan dat avontuur laat ik graag iedere beschouwer deelnemen.

Schrijven is een perfecte aanvulling op de fotografie. Niet alleen teksten bij foto's, maar ook foto's bij teksten, of alleen teksten, boeken, artikelen. Ook als schrijver van teksten probeer ik mijn ervaringen als 'lichtschrijver' (foto-graaf) mee te laten spelen.

Lees Alle informatie over fotograaf Johan uit Utrecht