Fokje Otter uit Tolbert

Fokje uit Tolbert

Wat is mijn drijfveer?

In december 2010 ben ik afgestudeerd aan de FotoAcademie in Amsterdam, met als specialiteit sportfotografie.

Vanuit mijn respect voor hun sportieve prestaties fotografeer ik graag sporters in actie/in hun omgeving/als portret. Om de emotie van de sporter vast te kunnen leggen, blijf ik focussen en leef ik me helemaal in. Het doel is zoveel mogelijk dynamiek in de foto te krijgen, door bijvoorbeeld lichtwerking, sprekende emoties, spectaculaire acties. 

Naast Sportfotografie maak ik ook graag reportagefoto's op scholen. Omdat de kinderen zo dynamisch zijn, trekt mij dat aan. Ik vind het heerlijk om een dag op een school te fotograferen.

Huisdieren zijn ook een leuk onderwerp. Met mijn mobiele studio kan ik bij klanten thuis fotograferen. Zodoende blijft een huisdier in zijn vertrouwde omgeving.

Bij uitvaartfotografie vind ik het een fijne gedachte dat ik een steentje kan bijdragen aan de verwerking van het verlies van een dierbare.
Zo'n dag gaat voor de nabestaanden vaak als een "waas" voorbij. Dan kan het fijn zijn om foto's van het afscheid terug te kunnen kijken.


Wat maakt mij gelukkig?

Ik wordt blij als andere mensen blij worden van mijn foto's.
Mijn foto's uitvergroot aan de muur, daar doe ik het graag voor.
Of als mooie herinnering. En ik wordt blij als mijn klanten voor 100% tevreden zijn.

Behaalde nominaties voor National Geographic 2012 (publieksprijs) en Zilveren Camera 2013 (3e prijs Sport Serie), maken me ook blij!


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Fotografie is een heerlijk beroep.
De vrijheid die je hebt als zzp'er. Je eigen koers varen. Mensen blij maken met jóuw product!
En lekker creatief bezig zijn, geeft me ook een gevoel van vrijheid.

Lees Alle informatie over fotograaf Fokje uit Tolbert