Heline Righart- van der Pols uit Son

Heline uit Son

Wat is mijn drijfveer?

"Beauty can be seen in all things,

seeing and composing the beauty

is what separates the snapshot from the photograph (Matt Hardy)" .


Wat maakt mij gelukkig?

Licht (en vooral het " juiste" licht). Voorjaar. Lente. Macro fotografie. Kleur. Vrienden & Gezin. Vers gemaaid gras. Cappucino. Worteltaart. Lezen. Reizen. Hardlopen.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden! En een foto spreekt voor zich, al zal iedereen er zijn eigen invulling aan geven. Fotograferen is voor mij spelen met licht.. en vastleggen wat een blijvende herinngering mag worden. En die foto mag ik laten ontstaan.. soms door vragen te stellen en interactie op gang te brengen, soms door een opgemaakt bord met een gerecht net een tikje te draaien, wat licht hier en daar laten reflecteren in een studio setting..... en DE foto ontstaat! En daar word ik zo vrolijk van.

Net als bij mijn yoga practice, vraagt fotografie om energie en actie; verstilling & concentratie; snelheid & geduld, en om lenigheid (op je knieen fotograferen, of juist lang gebogen staan of je in rare bochten wringen. Koken is niet mijn grootste talent, echter taartjes op de foto zetten maakt me erg blij. Net als mijn gezin, buiten zijn, reizen en boeken lezen.

Lees Alle informatie over fotograaf Heline uit Son