Leon Kipping uit Roermond

Leon uit Roermond

Wat is mijn drijfveer?

Als Bosschenaar ben ik gevestigd in de bourgondische stad Roermond. Ik ben niet alleen werkzaam in Noord-Brabant en Limburg, mijn werkgebied is geheel Nederland.

Van jongs af aan ben ik gebiologeerd door beelden, vormen, kleuren en situaties waar ik mooie schilderijen en foto’s van zou kunnen maken. Fotografie is mij met de paplepel ingegeven. De fotografie heeft mijn hart veroverd. Fotograferen is immers schilderen met licht.

Ik ben heel beeldend ingesteld, daardoor heb ik een hele andere kijk op de wereld en de mensen om me heen. Ik ben heel slecht in het onthouden van namen maar een gezicht vergeet ik nooit!


Wat maakt mij gelukkig?

Het is ontzettend leuk om steeds nieuwe mensen te ontmoeten die je mag fotograferen. Iedereen heeft een verhaal. Het is mijn taak om dat verhaal beeldend vast te leggen. Daarnaast vind ik het iedere keer weer heel speciaal en intiem, om heel even deelgenoot te mogen zijn van jouw leven.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Een foto legt de pure emotie vast van dat moment. Foto's zeggen zoveel meer dan woorden. In een oogopslag komt de emotie rechtstreeks bij je binnen. Een foto is puur, tastbaar en kent geen vertaalslag in woorden die anders begrepen kunnen woorden. Met fotografie spreekt iedereen dezelfde taal en raakt je rechtstreeks in je hart. ... en ja, dat is heel bijzonder.

Lees Alle informatie over fotograaf Leon uit Roermond