Erik Visser uit Oosternieland

Erik uit Oosternieland

Wat is mijn drijfveer?

Ik wil de schoonheid van het alledaagse laten zien. De schoonheid van de giftige chemische fabriek, de mensen voor hun woning. De foto het verhaal laten vertellen.


Wat maakt mij gelukkig?

Met mijn lief erop uit. Museum bezoeken of naar het bos met de hond.
Maak me gerust wakker voor een indische rijsttafel. Die mag ik ook graag zelf maken. En vaste prik: met onze zoon naar het voetbal (FC Groningen)


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Erik (1957).  Ik was na mijn opleiding aan de Sociale Academie de Horst o.a. werkzaam in het politiserend vormingswerk en de -hulpverlening. 
Sinds 1991 ben ik als zelfstandig ondernemer in de ICT als software ontwerper/ -ontwikkelaar werkzaam.
Ik fotografeer sinds ik op 19 jarige leeftijd  mijn eerste spiegelreflexcamera kocht.  Daarnaast maak ik videofilms en verzorgt beeld, licht en geluid op verschillende festivals .  Ik ben een van de initiatiefnemers van het jaarlijks 3-daags filmfestival in Oosternieland. 
Ik leef sinds 1981 samen met Trudie. Samen hebben we een zoon Jasper-Joris. We wonen in Oosternieland, Noord Oost Groningen, (het aardbevingsgebied).
Sinds in 2006 bij mij de ziekte M.S. is vastgesteld, kijkt ik met andere ogen naar de wereld die de moeite van het fotograferen waard is.

Lees Alle informatie over fotograaf Erik uit Oosternieland