Andress Kools uit Oisterwijk

Andress uit Oisterwijk

Wat is mijn drijfveer?

Met fotografie streef ik niet naar perfectie, maar naar een gevoel. De emotie van de dag of het moment, de sfeer van een bepaalde locatie of juist het karakter van het onderwerp moeten spreken uit een foto.


Wat maakt mij gelukkig?

Een pakkend portret of een groepsfoto waarop iedereen op z'n best staat, maakt mij bijna net zo gelukkig als de reacties van blije klanten als ze hun foto's voor het eerst onder ogen krijgen.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

In een tijd van vluchtig plaatjes kijken via sociale media, wordt een mooi portret nog steeds op prijs gesteld. In zo'n portret moet, behalve iemands gezicht, ook het karakter zichtbaar zijn. Een goede foto komt niet uit de lucht vallen. Er gaat een gesprek aan vooraf. Soms wordt er gehuild. Meestal wordt er veel gelachen en altijd leren we elkaar beter kennen.

Je portret is in een flits gemaakt, terwijl je uitstraling veranderlijk is. Die emotie ontlokken, dat gevoel vastleggen op het moment dat je op je best bent. Dat is voor mij het bijzondere aan foto's maken.

Resultaat 10
Communicatie 10
Creatief meedenken 10
Snelheid levering 10
Prijs – kwaliteit 10
Totaal 10
10

"10, Hij heeft de tijd genomen om mijn man met ziekte van Alzheimer te ‘ontdooien’ zodat we een serie mooie foto’s hebben."

Door Henny
Lees Alle informatie over fotograaf Andress uit Oisterwijk