Henny van  Roomen uit Nijmegen

Henny uit Nijmegen

Wat is mijn drijfveer?

Ik wil foto's met gevoel en sfeer maken. Zonder die factoren is een foto wat mij betreft niet bijzonder. Dit kan ik enerzijds doen door creatief met licht om te gaan maar ik fotografeer ook het liefst mensen. En dan natuurlijk echte mensen met echte emoties, zonder gemaakte 'tandpasta-smile'. Of dat nou een portretfoto is voor een magazine of reclamefoto's voor een website.

Daarnaast wil ik de foto ook laten passen bij de persoon of organisatie waarvoor ik fotografeer. De foto moet uitdrukking geven aan iemands persoonlijkheid of de identiteit uitstralen van een bedrijf.


Wat maakt mij gelukkig?

Ik heb meestal van tevoren een bepaald beeld in mijn hoofd van de ideale foto's die ik wil maken. Als ik dan uiteindelijk thuis kom en de foto's ga nabewerken geeft het mij heel veel voldoening en zelfs een soort van kick als de foto's heel mooi uitpakken. Daarnaast word ik gelukkig van hele goede koffie (ik ben helaas verwend met een goed handmatig espresso-apparaat), lekker eten, de natuur en dansen tot diep in de nacht op mijn favoriete muziek.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Het bijzondere van fotografie vind ik dat je het naar je eigen hand kunt zetten. Fotografie betekent letterlijk 'schrijven met licht'. Voor mij is dat vrij fundamenteel omdat ik echt beelden probeer te creëren. Een foto is voor mij niet perse een afbeelding van de werkelijkheid. Daarom gebruik ik ook licht op een bepaalde manier en versterk of voeg ik achteraf kleuren toe waarvan ik denk dat ze passen bij de sfeer van een foto. Het feit dat je dus invloed kunt uitoefenen op een foto en de mogelijkheden eindeloos zijn vind ik heel interessant aan fotografie.

Lees Alle informatie over fotograaf Henny uit Nijmegen