Lindie Allen uit Lelystad

Lindie uit Lelystad

Wat is mijn drijfveer?

Het fotograferen is voor mij als het vastleggen van een herinnering. Een moment tasbaar maken om te kunnen delen met andere en nog lang te kunnen terugdenken en nagenieten van dat moment. Of het nu een bijzondere dag als een bruiloft of feest was of gewoon een alledaagse dag toen je kinderen nog klein waren. Ze worden zo snel groot dus mijn advies aan iedereen is dan ook leg het moment vast nu het nog kan. En dan het emoties bij het zien van de foto's. Een lach een traan of een moeder die helemaal smelt. Daar doe ik het voor.


Wat maakt mij gelukkig?

Sushi en chocolade, daar kan je me zelfs in het midden van de nacht voor wakker maken. Ik vind het leuk nieuwe dingen uit te proberen, of dat nou een nieuw product in het supermarkt is of een nieuwe techniek bij het fotograferen. Mijn favourite kleur is blauw en mijn favourite bloem een orchidee. 


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Ik groeide op in het zonnige Zuid-Afrika in een klein plattelandse dorpje. Ik vond fotograferen altijd al leuk, als kind kreeg ik al mijn eerste camera, zo een ouderwetse met filmrolletje en een knop. Na een tijdje was ik toe aan een uitgebreider model, dus mijn camera verkocht, wat zakgeld bijgelegd en een camera met een ingebouwde flitser gekocht. Het was verre weg verwijderd van de compactcameras van tegenwoordig. Na deze proses een aantal keer herhaald te hebben had ik dan eindelijk een spiegelreflex camera met veel meer opties. 


In 1998 ben ik naar nederland verhuisd. Hier was toen veel vraag naar mensen in de IT. Ik herinner me nog mijn eerste bezoek aan Keukenhof. Ze hadden daar een Orchideeen expositie, laat dat nou net mijn favourite bloem zijn. Als eerst ging ik dus naar de hal waar ze stonden, ik vond het geweldig. Helaas was dat nog voor de digitale tijdperk dus liep ik eerst een rondje om te genieten van al het moois. Daarna even mijn fotorolletjes geteld om te kijken hoeveel fotos ik kon maken, ik moest natuurlijk ook nog wat bewaren voor de rest van de tuinen. Na nog een rondje of 2 wist ik eindelijk welke orchideeen ik ging fotograferen.

Toen kwam het digitale tijdperk, eerst had ik een compacte camera, en kon ik eindeloos foto's maken, geen beperking meer door een kleine fotorolletje. Het was opeens mogelijk eindeloos te fotograferen en nieuwe technieken uit te proberen. Later kwam mijn eerste digitale spiegel reflex camera en inmiddels ben ik alweer een paar upgrades verder. En met alle mogelijkheden van de digitale fotografie is mijn passie voor het fotograferen alleen maar groter geworden.

Ik fotografeer naast portretten van mensen en dieren ook heel veel natuur en architectuur. Nachtfotografie is ook een van mijn favoriten. Heerlijk spelen met techniek en licht. Ik vind spontane foto's leuker dan stijve geposeerde studio foto's. De leukste foto's zijn vaak van de spontane momenten. De ondeugende blik of lachende ogen, of juist een boze blik of traan. Vaak hoor ik van klanten dat dat gewoon echt hun kind is. Het is zo een leuke gevoel iemand blij te maken met een leuke foto, een mooie herinnering aan een moment in het leven waar je nog lang van kan nagenieten.

Lees Alle informatie over fotograaf Lindie uit Lelystad