Willem de Hoog uit Hendrik-Ido-Ambacht

Willem uit Hendrik-Ido-Ambacht

Wat is mijn drijfveer?

Ik ben mijn leven lang al bezig met fotografie. Na een korte tijd in de techniek gewerkt te hebben, zag ik dat de brochures van de leveranciers vaak heel mooi gefotografeerd waren. Dit trok mij meer als de techniek, en dacht dat wil ik ook! De fotovakschool en een stage bij een vakfotograaf stelde mij in staat om beslagen ten ijs te komen met niet alleen techniek maar ook met passie om mooie inhoudelijke foto's te maken. Zowel in de studio met uitgekiende belichting als op locatie op schepen en fabrieken.Mooie belichting voor sieraden alsook snelle actie met modellen, het komt allemaal terug in mijn ervaring als vakfotograaf. Juist deze diverse opdrachten maken het vak leuk en uitdagend.


Wat maakt mij gelukkig?

Ik mag graag de spanning voelen als je op weg naar een nieuwe opdracht. Dit kan een reportage zijn op locatie voor een bedrijf of architect, maar ook opdrachten waarbij ik mijn belichtingsset meeneem en bv. meubels fotografeer in de winkel van de klant. Gelukkig heb ik een eigen studio waar ik alles tot in de perfectie kan belichten, maar ook een grote hoeveelheid producten kan fotograferen voor webshops ed. 

De nieuwste uitdaging is korte informatieve filmpjes te maken, wel een ander discipline maar heel leuk om te doen!


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Ze zeggen weleens " jij neemt je camera niet mee zeker op vakantie ? " Juist wel! In de vakantie maar ook op locatie zie je juist weer andere dingen die je absoluut wilt vastleggen. Nee geen vakantie kiekjes ( hoewel een leuke foto van je kinderen aan het strand, is natuurlijk altijd goed ).Ik zoek altijd de uitdaging om met bijzondere foto's terug te komen. Ook leuk is het om met de iphone foto's te maken en met het programma Hipstamatic om gewone dingen weer bijzonder te maken.

Lees Alle informatie over fotograaf Willem uit Hendrik-Ido-Ambacht