Martin Bruining uit Heerewaarden

Martin uit Heerewaarden

Wat is mijn drijfveer?

Martin (1981) is afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten. Na een aantal jaren zijn creativiteit gestopt te hebben in een ruimtelijke ontwerpbureau, heb ik mij nu al weer enige volledig gericht op zijn grootste passie; fotografie.  Hierbij richt ik mijn focus in de commerciele fotografie op de (tuin) architectuur en project fotografie en daarnaast documentaire projecten. Commercieel werk ik landelijk voor diverse opdrachtgevers. Voor mijn documentaire werk brengt ik veel tijd door in de landen in het oosten van Europa, de Balkan en Turkije.


Wat maakt mij gelukkig?

Ik heb een duidelijke passie voor (historische) architectuur en de sporen die mensen achter laten in het landschap. Hierbij vind ik de combinatie tussen een strak lijnenspel en de natuur belangrijk om terug te laten komen in mijn werk. 

Ik ben altijd op zoek naar het verhaal achter de gebouwen en het ontwerp van de buitenruimte.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Naast diverse commercieel opdrachten gericht op (landschaps)architectuur, interieur en project fotografie werk ik ook aan documentaire projecten.

De afwisseling tussen het werken in door god verlaten, van de muggen vergeven locaties en daarnaast strakke architectuur, landschappelijke projecten en architectuur werkt aanstekelijk en zorgt voor duidelijke kruisbestuivingen. De experimenten die ik binnen mijn vrije projecten kan ontwikkelen, worden weer ingezet in de commerciele opdrachten, waardoor een vernieuwing in de fotografie blijft. Waarbij ook mijn grafische achtergrond duidelijk een invloed heeft op het beeld en de compositie.

Lees Alle informatie over fotograaf Martin uit Heerewaarden