Geert Job Sevink uit Groningen

Geert Job uit Groningen

Wat is mijn drijfveer?

Lang geleden begon ik te fotograferen vanuit de behoefte greep te krijgen op de werkelijkheid. Het vastleggen van wat mij boeide, wat ik belangrijk, mooi of fascinerend vond. Dat op mijn eigen manier te doen, heeft me altijd veel bevrediging gegeven.

Ik hoop in mijn foto's iets over te brengen wat voor een ander nieuw of verrassend is. Het meest bevredigend voor mij is een foto te maken die bij anderen een emotie oproept, of een inzicht of een glimlach.


Wat maakt mij gelukkig?

Ik hoop altijd dat anderen in mijn foto's hetzelfde zien als ik heb gezien, maar ook heel interessant is het als anderen iets nieuws ontdekken dat ik zelf nog niet had gezien. En soms is het ook voldoende als een beeld alleen maar mooi is, of anders gezegd: een schoonheidsbeleving oproept.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Fotografie is voor mij het middel bij uitstek om mijn creativiteit te ontplooien, om mijn kijk op de werkelijkheid vorm te geven. Daarnaast is de techniek van de fotografie buitengewoon boeiend. Het fascineert me hoe het gebruik van lenzen, belichting, beweging en sluitertijd het beeld radicaal kunnen beïnvloeden.

Zet een stapje opzij en je hebt het verschil gemaakt tussen een plaatje en een boeiend beeld. Datzelfde geldt voor het 'beslissende moment' van afdrukken, het gebruik van aanwezig licht of flits. En in de nabewerking kan een foto nog meer persoonlijkheid krijgen, maar - wat mij betreft - altijd zonder de werkelijkheid geweld aan te doen.

Lees Alle informatie over fotograaf Geert Job uit Groningen