Lotte van Alderen uit Goirle

Lotte uit Goirle

Wat is mijn drijfveer?

Ik ben stapelgek op dieren, en mijn allergrootste hobby is dan ook het vastleggen van het karakter van ieder dier. En wat is er dan mooier dan van je allergrootste hobby je werk te kunnen maken? Al een aantal jaar ben ik nu werkzaam als dierenfotografe, en ik vind het iedere keer weer leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en de uitdaging aan te gaan om herinneringen te vast te leggen. Ieder dier is anders, en dat maakt iedere fotosessie weer uniek! 


Wat maakt mij gelukkig?

Het werken in de vrije natuur, met dieren die net zo genieten als ik dat doe tijdens de fotosessie. Want dat is mijn streven, een rustige en relaxte fotosessie waar ieder zichzelf kan zijn, ook het dier! Want een gestressed dier op de foto, is gewoon niet zo mooi als een dier dat lekker zorgeloos zichzelf kan zijn. Het allergelukkigst wordt ik vaak na het leveren van de foto's, als ik een mooie reactie terug krijg, dat is namelijk waar ik het allemaal voor doe. Mensen blij maken met mooie foto's van hun dieren, die ze voor altijd kunnen koesteren.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Helemaal gek van dieren, begon ik zo'n 7 jaar geleden met het maken van mijn eerste foto's. Inmiddels ben ik afgestudeerd in dierenverzorging en besloot ik om van Foscofotografie een eigen bedrijf te maken. Tot op heden heb ik nog geen enkel moment spijt gehad van dit besluit. Ik vind het heerlijk om mensen blij te kunnen maken met een tastbare herinnering aan prachtige momenten of aan hun allerbeste vriend. Verder ben ik zelf een echte stille genieter. Ik trek er vaak op uit samen met mijn hond en paard. Lekker de bossen in en even genieten van de rust. Ik zie de wereld anders sinds ik fotografeer. Ik kijk anders naar het licht, de zonnestralen die door de bomen schijnen en ik zie overal mooie locaties en foto's voor mij. Dit zorgt ervoor dat ik dit ook altijd toe kan passen in de fotografie wat opzichzelf weer voor mooie resultaten zorgt.

Lees Alle informatie over fotograaf Lotte uit Goirle