Otto Kalkhoven uit Eppenhuizen

Otto uit Eppenhuizen

Wat is mijn drijfveer?

“Fotograferen doe ik graag en veel, vrijwel iedere dag. Daarnaast ben ik met de digitale beeldbewerking bezig. Vele uren worden achter de computer doorgebracht.
Allereerst moet het selectie van het beeld zorgvuldig gebeuren. Wat bewaar ik, wat gooi ik weg en, het belangrijkste: wat stuur ik naar de opdrachtgever. Na de selectie worden belichting, kleur en contrast nauwgezet gecorrigeerd, want alleen het allermooiste beeld is goed genoeg!


Wat maakt mij gelukkig?

Otto fotografeert sinds 1999 professioneel en heeft gedurende die jaren een gigantisch archief opgebouwd.
In het archief zitten veel onderwerpen, uit heden en verleden, zoals:
landschappen in alle seizoenen, het boeren-landleven in binnen- en buitenland, stadsimpressies, interieurs, culinair, tuinieren en heel veel natuur, tuinen, dieren, bloemen, planten, groenten fruit en heel veel portretten.

Op de redactie van de tijdschriften Landleven en Herenhuis wordt Otto ‘de huisfotograaf’ genoemd. Een titel waar hij zeer content mee is.

Het landelijke buitengebied met zijn ‘historische stoffering’ van bebouwing en gebruiken heeft al van kinds af aan zijn belangstelling gehad.
Zelf woont Otto (1965) in een klein arbeidershuisje op het weidse Groninger platteland. Op die serene plek is hij vaak tot in de kleine uurtjes bezig op zijn computer om vol overgave het allermooiste beeld te creëren.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Koken, drummen in de band, klussen in en rondom het huis, dat is wat ik doe als ik niet met fotografie bezig ben. Altijd druk en bezig. Meer plannen en ideeen dan tijd. 

Lees Alle informatie over fotograaf Otto uit Eppenhuizen