Quirine Van Dijk uit Enschede

Quirine uit Enschede

Wat is mijn drijfveer?

Mijn allereerste camera was een compact camera. Ik ben toen op een cursus gegaan waar de liefde voor fotografie is ontstaan. Ik fotografeer al zo’n tien jaar als hobby. Steeds vaker werd ik benaderd om foto’s te maken van familie, vrienden of verjaardagen.

Sinds januari 2015 heb ik de keuze gemaakt om hier verder mee te gaan. Mijn website is toen ontstaan en sindsdien krijg ik meer opdrachten binnen. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en haal hier veel energie uit. Ik ben van mezelf erg kritisch en ben door het fotograferen ‘anders’ gaan kijken. Als ik rondloop ergens, kijk ik altijd naar het licht of wat ik graag op beeld vast had willen leggen.


Wat maakt mij gelukkig?

Wat ik nu het meest fotografeer zijn vooral kinderen, families, newborn en zwangerschappen. Maar soms komt hier ook een compleet andere opdracht tussendoor, dit maakt het juist ontzettend leuk! Het is fijn om mensen blij te maken met een mooi beeld van hunzelf of hun kinderen. Dit is een herinnering aan hoe het was. Daarom vind ik het belangrijk om zo puur mogelijk te fotograferen en weinig nabewerking te doen. Het moet zijn zoals het is, zodat je precies weet later hoe het was.

In opdracht werken is erg leuk, omdat je veel positieve reacties krijgt! Ik vind het daarom ook erg dankbaar werk en leuk om te zien hoe het straks aan de muur hangt. Ook de interactie met de mensen tijdens de shoot en hun verhalen te horen; daar kan ik enorm van genieten. Van die kleintjes waarvoor je soms je best moet doen om ze te laten lachen. En dan het juiste moment pakken om dat op de foto te zetten. Vooral de liefde die te zien is op de foto, dat gevoel wil ik graag overbrengen.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Ik heb een fijne baan naast mijn fotografie, dus een ideale combi. Ik wordt blij van foto's maken en om met mensen aan het werk te zijn. Vaak ken je ze niet, maar mag je toch heel dichtbij komen en de ander beter leren kennen. Het is soms zo bijzonder hoe dit loopt! Ik probeer het altijd leuk en gezellig te maken, zodat mensen ook met een goed gevoel weggaan. Dan komt voor mij het lastige werk, kiezen...
Maar wat een pret heb ik met het bewerken van foto's. Er zit zoveel leuks tussen, dat ik vaak hard moet lachen om die mooie koppies, die leuke lach, of dat er net even iets geks gebeurt. Het is gewoon fijn om dit te mogen doen en anderen er blij mee te maken. Daar wordt ik dan ook weer blij van!

Lees Alle informatie over fotograaf Quirine uit Enschede