Focco van Eek uit Emmeloord

Focco uit Emmeloord

Wat is mijn drijfveer?

Fotografie is één van mijn passies. Als kind was ik al in de weer met een fototoestel en dat is nooit echt weggeweest. Inmiddels heb ik diverse analoge en digitale fotocamera’s. Ik observeer graag mooie objecten en vormen en ik kijk graag naar mooie foto’s van kleurrijke landschappen, portretten en macro’s van andere fotografen. Maar natuurlijk zijn er altijd uitdagingen om dat ook zelf te doen en voor klanten te fotograferen. Ik heb een eigen fotostudio aan huis waar ik productiefotografie kan uitvoeren en ben ik gecertificeerd om een grotere studio te huren in nabije buurt in Emmeloord.

Naast fotograferen bouw ik websites en heb ik mijn eigen hostingservers met Parallels Plesk, zodat mijn klanten ook deels hun eigen webserver kunnen beheren. Door websites met webwinkels te verzorgen, is er samen met mijn productfotografie een leuke combinatie van design met fotografie ontstaan. Ik kan de ontwikkeling van uw website van begin tot het eind verzorgen, inclusief domeinregistratie, mail en webhosting, de basis voor SEO, logodesign, webwinkelintegratie en natuurlijk ook product -en webfotografie.

Door deze combinatie begrijp ik ook goed wat er nodig is voor webwinkel en websites, foto's zijn je visitekaartje en producten moeten goed en mooi gepresenteerd worden.


Wat maakt mij gelukkig?

De techniek van fotografie met alles eromheen, zoals het spelen met licht met verschillende lampen en flitsers vanuit verschillende posities gebruik makend van diverse materialen en verschillende kleuren, geven mij veel energie. Lekker creatief kunnen zijn en dat proberen zo goed mogelijk digitaal vast te leggen. Alles kan altijd beter en fijner. Steeds nieuwe uitdagingen zoeken, dat zit in mijn genen. Als dat uiteindelijk door klant wordt goedgekeurd en ook wordt gepubliceerd ben ik tros op mijn werk, want productfotografie wordt vaak onderschat. Het komt heel wat bij kijken.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Er is zoveel mogelijk en er zijn zoveel fantastische dingen te maken met digitale fotografie in combinatie met bewerkingssoftware, niet alleen in de fotografie maar ook in het bewerken van ‘raw’ materiaal. Zo wil ik mijn portfolio steeds verder uitbreiden en delen, zodat het mogelijk is om deze naar wens en in bepaalde formaten op diverse producten te laten afdrukken of gewoon de foto te gebruiken voor andere doeleinden. Ik maak hierbij gebruik van Photoshop CC, Photoshop Elements , Capture One Pro 7, Nik Collection van Google en Topaz Labs Collection en natuurlijk Adobe Lightroom om allerlei mogelijkheden te benutten, want fotograferen gaat verder dan alleen het maken van foto’s. Met het uitbreiden van mijn fotokit met verschillende camera’s, objectieven, statieven, achtergronden, speedlights, draai(product)tafels en studiolampen wordt het serieus en professioneel.

Het vastleggen van unieke momenten is toch fantastisch om te doen. Ik ben ook niet iemand, die dit het zomaar als hobby erbij doet. Inmiddels heb ik een eigen vast studio met allerlei mogelijkheden die aan het plafond hangen en veel accessoires zoals, producttafels, verschillende achtergronden en een eigen mannelijke mannequin, special voor kledingfotografie.

Lees Alle informatie over fotograaf Focco uit Emmeloord