Chérie Goewie uit Doorwerth

Chérie uit Doorwerth

Wat is mijn drijfveer?

Ik ben vooral een mensen fotograaf. Het boeit mij om in mijn beelden het mooiste uit mensen naar voren te laten komen. Dat lukt alleen als mensen zich op hun gemak voelen zodat ze ook echt zich zelf kunnen zijn.  Voor een shoot neem ik dan ook alle tijd om dat te bereiken. Mensen zijn overal en daarom ben ik met mijn camera ook in veel verschillende situaties te vinden. Als bedrijfsfotograaf, portret-, model-  en sportfotograaf maar ook als  fotograaf van concerten en theater en soms ook zelfs als eventfotograaf. Ik maak graag reportages. Als fotojournalist schrijf ik er ook bij: ik maak foto-documentaires. Mijn drijfveer is, dat wat anderen motiveert mij boeit. Ik wil dat vast leggen; ik wil vooral graag passie vastleggen.

Mijn portretfotografie voorzie ik het liefst van een kunstzinnig tintje. In overleg met de geportretteerde kiezen we voor een bepaalde stijl. Dat kan dromerig zijn, sportief of juist heel zakelijk. Door de keuze van de juiste pose, lokatie, kleding, omgeving en kleurstelling bereiken we samen dan het gewenste resultaat.


Wat maakt mij gelukkig?

Het maakt mij gelukkig als ik een beeld maak waarvan de klant en ik zeggen: dát is precies juist getroffen. Dát effect wilden we bereiken.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Fotografie is voor mij bijzonder omdat je er precies dat stukje van de prachtige werkelijkheid mee kunt vastleggen dat je emotioneel raakt. Een moderne camera kan ales registreren. Maar voor een goede fotograaf is wat de camera vastlegt slechts het beginpunt. Als fotograaf heb je oneindig veel mogelijkheden om een beeld zó vast te leggen dat het geen kille registratie wordt maar de vastlegging van de sfeer van een moment> Een beeld dat voor een persoon een tastbare en dierbare herinnering gaat worden.

Lees Alle informatie over fotograaf Chérie uit Doorwerth