Jan Sonsma uit Den Haag

Jan uit Den Haag

Wat is mijn drijfveer?

Mijn drijfveer is de mensen gelukkig te zien tijdens de shoot. Een leuke ervaring in een relaxte omgeving is wat mij betreft van essentieel belang. Dit geeft mij inspiratie om een goed resultaat neer te zetten. Indien gewenst zorg ik er voor dat de shoot door middel van een moodboard wordt uitgewerkt, want ik wil niks liever het resultaat neerzetten wat door de klant gevraagd is.


Wat maakt mij gelukkig?

Wat mij gelukkig maakt is dat het beoogde resultaat ook daadwerkelijk behaald is, niet alleen voor mij maar vooral voor de klant. Als ze na de shoot aangeven dat het een fijne tijd is geweest dan is mijn dag weer goed. Waar ik ook blij van word is dat ze nog eens een keertje langskomen of aan kennissen doorgeven dat ik de juiste fotograaf ben voor de job. 


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Fotografie is voor mij een bijzonder vak omdat ik graag met mensen werk en met hen de emotie van dat moment probeer te vangen in een foto. Tijdens een shoot krijg je soms dingen te horen die spelen bij de mensen, dit schept op dat moment wel een band met die persoon. Mijn ervaring is dat van de tijd van de fotoshoot is opgedeeld in 30% foto's maken en 70% communiceren en het op dat moment uitwerken van het gevraagde.

Ik zie fotografie als een artistiek proces waarbij ik de mogelijkheid neem alle facetten van de fotografie in een foto vast te leggen. Tijdens de shoot probeer ik even vrienden te worden met het model. Dit zorgt ervoor dat de shoot niet zo formeel is.

Lees Alle informatie over fotograaf Jan uit Den Haag