Jan Piet uit Den Haag

Jan Piet uit Den Haag

Wat is mijn drijfveer?

'Passie voor beeld'

Sinds 2011 ben ik mij gaan specialiseren in commerciële sfeerfotografie. Immers, het doel van de fotografie voor opdrachtgevers is dat er nieuwe of extra klanten mee getrokken worden wat zich uiteindelijk moet vertalen in extra omzet voor diezelfde opdrachtgever. In de loop der jaren ben ik zeer ervaren geraakt in het 'vangen' en omzetten naar beeld van de aanwezige sferen op locatie. Iets wat zich bij de verschillende  opdrachtgevers vertaald in daadwerkelijk meer transacties en omzet. Rode lijn in de fotografie is dat het een 'feel good feeling' oproept bij de kijker van de foto's, wat zijn weerslag heeft op het resultaat en de beleving hiervan.

Specialisaties binnen de commerciële sfeerfotografie zijn voor mij woningen en voor het gebruik in de retail op bv megadoeken in winkels. Daarnaast worden er voor o.a. Zinesters, 3voor12 en Stichting Projazz ongeveer 70-80 concerten en festivals per jaar gefotografeerd. Maar ook oraties voor Rijksuniversiteit Leiden, symposia voor TU Delft en congressen voor het Platform EMG. Vaak enorme uitdagingen mbt het bestaande licht omdat flitsen hier 'not done' is. Om dan tóch dat resultaat te krijgen wat het verschil maakt is een combinatie van ervaring en materiaal.

De insteek is altijd om tegen een scherp tarief een maximaal product af te leveren aan de diverse opdrachtgevers. Flexibiliteit, commercieel denken en snelheid bij uitvoering maar zeker ook bij aflevering zijn handelskenmerken geworden. Er wordt altijd met all-in prijzen gewerkt, dus nimmer verrassingen achteraf.

Ongeacht de opdracht vertaal ik dat eigenlijk, anders dan hier op de site gesteld, niet in aantallen foto's. Alles wat technisch goed is en bruikbaar voor het beoogde doel word geleverd, zonder krampachtig aan een bepaald maximum aantal foto's vast te houden.

Ik ben trots lid van DuPho, Dutch Professional Photographers.

 


Wat maakt mij gelukkig?

Op fotografisch gebied: Als ik in staat ben de beelden die ik zie 'te vangen' met behoud, of versterking, van de aanwezige sfeer. Het 'feel good gevoel' eruit halen, vastleggen op beeldmateriaal. Natuurlijk en ongekunsteld. Vaak met bestaand licht, soms met hulp van onzichtbaar aangevuld met licht van 'buitenaf', maar altijd onzichtbaar voor de uiteindelijke kijker van het beeld.

Waarbij het gemaakte beeld altijd een doel heeft, in mijn geval is dat vaak een commerciële sfeer toepassing of een verslaglegging van een evenement of gebeurtenis. Of het oproepen van een gevoel, een al dan niet onbewust verlangen. Het is een constant patroon van bewaken wat er gemaakt wordt en checken of dit blijft voldoen aan het gestelde doel.

Buiten fotografie, bezig zijn met muziek, de passie voor andere culturen en flora en klassieke auto's. Maar met stip bovenaan de sociale contacten met de wereldbewoners om mij heen.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Het stelt je in staat om de sfeer die je beleefd tijdens een reportage, of dat nu in een bedrijf, een te verkopen pand, bij een symposium of een concert is vast te leggen en mee te nemen. Waardoor de kijker die er niet bij was, of die wil weten hoe iets er uit ziet, toch bijna diezelfde ervaring opdoet.

Díe trigger waardoor kijkers klanten worden bij opdrachtgevers, waardoor lezers luisteraars worden op concerten, waardoor kijkers anders omgaan met hun tuin of betrokken raken bij de goede doelen waar ik voor werk. Nadenken en inspelen op die kleine facetten die maken dat mensen besluiten nemen om iets wel of niet te doen. En dat besluit te kunnen sturen met beelden. Dát maakt mijn vak zo bijzonder.

Resultaat 9,5
Communicatie 9,5
Creatief meedenken 9,5
Snelheid levering 10
Prijs – kwaliteit 9,5
Totaal 9,6
9,6

"10, Jan Piet is een zeer flexibel, plezierig persoon om mee te werken. Hij is een meester is het regisseren van licht. De oplevering van de beelden was heel snel. Jan Piet denkt ook mee in het gehele proces. Kortom, een hele plezierige ervaring."

Door Yvonne

"10, Grote vakman. Iemand die bovendien weinig tijd nodig heeft om te weten wat voor jou als klant het beste is. Vakkundige, creatieve dienstverlener. Top!"

Door Walter

"8.8, Jan Piet Hartman heeft maandelijks op diverse locaties vasteplanten in het openbaar groen gefotografeerd voor gebruik in drukwerk en op sites, met name voor www.greentocolour.com. Jan Piet is flexibel, luistert naar en denkt mee met de klant, komt met voorstellen en is bovenal een vakman. Kortom, een goede en plezierige samenwerking!"

Door Ingrid

"9.6, Jan Piet heeft een goed oog voor detail!"

Door Sunil
Lees Alle informatie over fotograaf Jan Piet uit Den Haag

Partyfotografie


Uw feest haarscherp en sfeervol vastgelegd?

Geen probleem! Omdat ik per jaar ongeveer 80 concerten fotografeer is snel handelen, ook in lastige omstandigheden als gewoel, weinig licht of snel bewegende onderwerpen geen probleem!

Ook is er de ultieme tussenvorm van draagbaar studiolicht / flitsers aanwezig om indien gewenst grote ruimten vol personen toch in 1 keer te kunnen fotograferen.

Uitgebreid portfolio op verzoek online beschikbaar.

Nu open 076 514 2082

Kies je pakket:

€195,00

 • 2 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 40-50 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€265,00

 • 3 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 60-75 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€335,00

 • 4 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 75-100 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€405,00

 • 5 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 100-125 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€475,00

 • 6 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 125-150 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€575,00

 • 8 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 175-200 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.
Opnieuw vergelijken

Alleen bij Happix :

 • Altijd persoonlijk contact via de klantenservice
 • Altijd tot 48 uur van tevoren gratis annuleren
 • 100% garantie. Niet tevreden? Geld terug!
 • Gegarandeerd laagste all-in tarief

Bedrijfsfotografie


Goede bedrijfsfotografie zet uw bedrijf écht in de kijker!

Waarom heeft u bedrijfsfotografie nodig? Dát is de eerste vraag die u gesteld wordt. De tweede vraag is wat u er mee wilt bereiken en de derde wat u wilt uitstralen. Zo ook wie zijn uw doelgroepen, zijn het mannen of juist vrouwen. Jonge mensen of juist personen van middelbare leeftijd.

Allemaal zaken die we duidelijk moeten hebben voor er op een knopje gedrukt wordt om foto's te maken. Commerciële sfeerfotografie is een mooie kreet. Maar de sfeer moet wel omgezet worden in handel!

De werkwijze is duidelijk en helder. Vaste prijzen, inclusief reiskosten en nabewerken. (anders dan hier in de pakketten op de website vermeld is) Snel handelen, en in principe altijd dezelfde dag afleveren!

Van retailer tot wereldberoemd automuseum. Van makelaar tot Bowen therapeut.

Nu open 076 514 2082

Kies je pakket:

€90,00 excl. BTW

 • Op locatie. Tarief per uur.
 • Voor bedrijfsreportages, redactionele opdrachten, meer complexe fotoshoots.
 • Altijd met offerte. De tijdsinschatting is op basis van omschrijving van de opdracht door de klant.
 • Gerekend worden de uren voor overleg, de shoot zelf, de voorbereiding, de tijd voor selectie en bewerking en de reistijd

€335,00 excl. BTW

 • Op locatie. Tarief per halve dag.
 • Voor bedrijfsreportages, redactionele opdrachten, meer complexe fotoshoots.
 • Altijd met offerte. De tijdsinschatting is op basis van omschrijving van de opdracht door de klant.
 • Gerekend worden de uren voor overleg, de shoot zelf, de voorbereiding, de tijd voor selectie en bewerking en de reistijd

€575,00 excl. BTW

 • Op locatie. Tarief per dag.
 • Voor bedrijfsreportages, redactionele opdrachten, meer complexe fotoshoots.
 • Altijd met offerte. De tijdsinschatting is op basis van omschrijving van de opdracht door de klant.
 • Gerekend worden de uren voor overleg, de shoot zelf, de voorbereiding, de tijd voor selectie en bewerking en de reistijd
Opnieuw vergelijken

Alleen bij Happix :

 • Altijd persoonlijk contact via de klantenservice
 • Altijd tot 48 uur van tevoren gratis annuleren
 • 100% garantie. Niet tevreden? Geld terug!
 • Gegarandeerd laagste all-in tarief

Gemiddelde waardering bedrijfsfotografie


Resultaat 10
Communicatie 10
Creatief meedenken 10
Snelheid levering 10
Prijs – kwaliteit 10
Totaal 10

Evenementenfotografie


Evenementen, ongemerkt aanwezig.

Mijn uitdaging is altijd om met het bestaande licht het maximale vast te leggen, de momenten te pakken. Doordat ik veel concertfotografie doe is mijn uitrusting er op ingericht om met weinig licht te kunnen werken. Omdat ook geluid van mijn camera daarbij als storend kan worden ervaren is het mogelijk om de camera zo in te stellen dat ik binnen 1 meter afstand onhoorbaar ben.

Wat u daaraan heeft? Mijn aanwezigheid is bijna onopgemerkt. Door zowel kleding als aparatuur aan te passen aan de situatie. Waardoor die foto's gemaakt kunnen worden waarbij mensen zich volledig natuurlijk, want onbespied, blijven gedragen. Oók belangrijk bij het maken van portretten tijdens interviews! Immers, zo krijg je de personen écht te zien.

Doordat mijn apparatuur is ingericht om te kunnen werken met weinig licht steekt beeldruis niet of nauwelijks de kop op.

Ondanks dat hier aantallen foto's genoemd worden ben ik daar niet mee bezig. Een uur actief fotograferen zal globaal 50 goede foto's opleveren. Die lever ik af, zonder krampachtig met een maximum aantal beelden om te gaan. Maar staat er, wat altijd kan gebeuren bij meerdere personen op 1 foto, iemand 'minder charmant' op dan kan de foto technisch wel gelukt zijn, maar wordt deze onder geen beding afgeleverd.

Dus uw symposium, oratie, promotie, muziekuitvoering van de harmonie, festival of signeersessie vstgelegd? Dat kan geregeld worden!

Nu open 076 514 2082

Kies je pakket:

€125,00 excl. BTW

 • 1 uur ter plekke
 • Inclusief 15-25 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€195,00 excl. BTW

 • 2 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 40-50 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€265,00 excl. BTW

 • 3 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 60-75 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€335,00 excl. BTW

 • 4 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 75-100 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€405,00 excl. BTW

 • 5 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 100-125 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€475,00 excl. BTW

 • 6 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 125-150 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€575,00 excl. BTW

 • 8 aaneen gesloten uren
 • Inclusief 175-200 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.
Opnieuw vergelijken

Alleen bij Happix :

 • Altijd persoonlijk contact via de klantenservice
 • Altijd tot 48 uur van tevoren gratis annuleren
 • 100% garantie. Niet tevreden? Geld terug!
 • Gegarandeerd laagste all-in tarief

Concertfotografie


Passie voor muziek en fotografie

Als fotograaf die een enorme passie heeft voor muziek is het geweldig als je beide kunt combineren. Sinds 2010 fotografeer ik voor verschillende media concerten. Van lokale, regionale, landelijke en internationale artiesten en bands. Reportages bij interviews, album releases, festivals of 'gewoon' op het podium. Meer dan 80 acts per kalenderjaar passeren mijn lenzen.

Het is daarbij van doorslaggevend belang dat je:

 1. De juiste spullen hebt, hoge lichtsterke instellingen (ISO) gaan hier averechts werken, de lenzen en de sensor gecombineerd met veel ervaring moeten het doen.
 2. Ervaring, ervaring, ervaring en ervaring is waar het om gaat. Waardoor je de juiste belangrijke momenten er uit haalt en op de juiste plaats staat.
 3. Voorbereiding.
 4. Zeer snelle levertijd. Concert, reistijd + 1 uur is 10-20 foto's klaar voor aflevering.

Hierbij maar een zeer beperkt deel van mijn portfolio, en zeker niet geplaatst als mijn beste beelden ooit. Op verzoek is een uitgebreid online portfolio beschikbaar.

Opdrachtgevers:

Muziek websites, landelijke en regionale gedrukte media, artiesten, festivals en organisatoren van festivals.

Op alle prints rust beeldrecht, kopiëren is onder geen beding toegestaan en zelfs strafbaar!.

Nu open 076 514 2082

Kies je pakket:

€75,00 excl. BTW

 • Serie vanuit de zaal
 • Inclusief 15-25 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€125,00 excl. BTW

 • Serie vanuit de zaal + portretserie muzikant
 • Inclusief 30-50 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€125,00 excl. BTW

 • Serie vanuit de zaal + serie backstage
 • Inclusief 30-50 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.

€175,00 excl. BTW

 • Serie vanuit de zaal + portretserie muzikant + serie backstage
 • Inclusief 50-75 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.
Opnieuw vergelijken

Alleen bij Happix :

 • Altijd persoonlijk contact via de klantenservice
 • Altijd tot 48 uur van tevoren gratis annuleren
 • 100% garantie. Niet tevreden? Geld terug!
 • Gegarandeerd laagste all-in tarief

Vastgoed reportage


Fotografie van woningen voor verkoop, verhuur of enig ander doel.

De afgebeelde serie is een nagenoeg complete serie zoals afgeleverd voor de verkoop van dit pand. Doorlooptijd tussen aanbieden en definitieve verkoop: minder dan 6 weken.

Voor vastgoed of woningfotografie neem ik rustig de tijd, gemiddeld 1-1,5 uur per woning. Op locatie wordt de woning waar nodig gestyled met aanwezige materialen. Van tevoren ontvangt u een PDF vol nuttige tips om de woning zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden voor een optimale presentatie.

Opvallend detail in mijn vastgoedseries: de lampen zijn uit. Uw huis is toch immers licht genoeg zodat overdag de lampen niet aan hoeven? Zou u een huis gaan bekijken waar alle lampen overdag aan moeten? Dat los ik tijdens de fotografie onzichtbaar op met daglichtlampen en andere hulpmiddelen.

Is het tijdens de geplande fotosessie minder fraai weer buiten? Geen probleem, op de interieurfoto's zult u daar niets van terugzien. Integendeel, de woning zal er uitzien als op een mooie voorjaarsdag. Voor buitenfoto's met een blauwe (wolken)lucht kom ik graag even terug. Daarvoor hoeft u normaliter niét thuis te blijven.

In 2015 is ruim 65% van alle gefotografeerde huizen (>200 stuks) in datzelfde jaar verkocht! Waarvan bijna 30% binnen 2 maanden na het maken van de foto's.

Maar zijn er ook huizen door mij voor de eerste keer gefotografeerd terwijl deze al tot 6 jaar te koop stonden en nu ineens wél voor goede prijzen verkocht werden. Simpelweg door nú een professionele serie foto's te maken. In 1 geval waren er zelfs 5 serieuze gegadigden (binnen 2 weken na het plaatsen van de nieuwe foto's) voor een woning waar jaren niemand voor kwam...

Op verzoek is een uitgebreid portfolio online beschikbaar om te bekijken.

Prijzen zijn altijd inclusief nabewerken van de serie, ook als dit op de website anders vermeld is. Helaas kan ik dat niet zelf aangeven binnen de aangeboden pakketten.

Nu open 076 514 2082

Kies je pakket:

€97,00 excl. BTW

 • In en rond het object. Totaal maximaal 10 standpunten of 3 kamers.
 • Inclusief 10 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.
 • Tarief voor deze shoot.

€117,00 excl. BTW

 • In en rond het object. Totaal maximaal 20 standpunten of 5 kamers.
 • Inclusief 20 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.
 • Tarief voor deze shoot.

€139,00 excl. BTW

 • In en rond het object. Totaal maximaal 30 standpunten of 7 kamers.
 • Inclusief 30 digitale bestanden. Bewerkt en in hoge resolutie.
 • Tarief voor deze shoot.

Optioneel:

Opnieuw vergelijken

Alleen bij Happix :

 • Altijd persoonlijk contact via de klantenservice
 • Altijd tot 48 uur van tevoren gratis annuleren
 • 100% garantie. Niet tevreden? Geld terug!
 • Gegarandeerd laagste all-in tarief

Gemiddelde waardering vastgoed reportage


Resultaat 10
Communicatie 10
Creatief meedenken 10
Snelheid levering 10
Prijs – kwaliteit 9
Totaal 9,8

Architectuurfotografie


Portfolio, details of juist het overziht. Of beide..

Als professional in vastgoed, architectuur of bouwonderneming is het belangrijk dat er een goed, verfrissend, portfolio overlegd kan worden. immers, het kan het verschil zijn in opdrachten binnenhalen of missen. In partijen overtuigen of nét de boot missen.

Voor een verzorgde uitvoering van het vastleggen van diverse objecten kan ik u uitstekend van dienst zijn. Niet alleen top in de verzorging, maar ook in het nakomen van gemaakte afspraken, tijdige levering, inlevingsvermogen en commercieel vastleggen!

Duidelijke prijsstellingen, altijd inclusief nabewerken tegen vaste tarieven!

Nu open 076 514 2082

Kies je pakket:

€125,00 excl. BTW

 • Exterieuropnamen in serie rond één object, ieder vanuit één standpunt.
 • Inclusief 1 digitaal bestand per standpunt. Bewerkt en in hoge resolutie.
 • Tarief voor een shoot vanuit 10 standpunten.

€335,00 excl. BTW

 • Tarief per halve dag.
 • Altijd met offerte. De tijdsinschatting is op basis van omschrijving van de opdracht door de klant.
 • Gerekend worden de uren voor overleg, de shoot zelf, de voorbereiding, de tijd voor selectie en bewerking en de reistijd

€575,00 excl. BTW

 • Tarief per dag.
 • Altijd met offerte. De tijdsinschatting is op basis van omschrijving van de opdracht door de klant.
 • Gerekend worden de uren voor overleg, de shoot zelf, de voorbereiding, de tijd voor selectie en bewerking en de reistijd
Opnieuw vergelijken

Alleen bij Happix :

 • Altijd persoonlijk contact via de klantenservice
 • Altijd tot 48 uur van tevoren gratis annuleren
 • 100% garantie. Niet tevreden? Geld terug!
 • Gegarandeerd laagste all-in tarief
Nationaal foto cadeau