Jolien Alleleijn uit Breda

Jolien uit Breda

Wat is mijn drijfveer?

Fotografie is voor mij een soort ontdekkingstocht. Elk moment dat je kunt vastleggen is anders. Er zijn zo veel opties, maar juist de goede, bijzondere momenten vinden, vind ik heel waardevol. Ieder persoon en elk moment is anders en moet met aandacht bekeken worden.

Mensen en momenten zo puur mogelijk in beeld vangen vind ik een mooie uitdaging. Gewoon jezelf kunnen zijn. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat de sfeer tijdens het fotograferen ontspannen is, zodat de gefotografeerden spontaan op beeld staan. 

 
En uiteraard vind ik het erg leuk en belangrijk om mensen blij te maken met het resultaat! 


Wat maakt mij gelukkig?

Samen met andere mensen iets tofs creeëren, hoe klein of hoe groot dit ook is. 
Boekenwinkels afstruinen. 
Les geven aan kinderen.
Wandelen in Nepal.
Planten verzorgen.
Zomeravonden.
Rommelmarkten. 
Een maaltijd verzorgen voor lieve vrienden.
Inpirerende, warme mensen ontmoeten waar ik veel van kan leren. 

En natuurlijk fotograferen en filmen. 


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Fotografie laat mij anders naar de wereld kijken. Wanneer ik mijn camera bij me heb, verandert mijn blik op de wereld. Ik kijk met veel meer aandacht, ik zie opeens veel meer bijzondere dingen, die me misschien zonder die camera ontgaan waren. En door effectief die foto op dat moment te maken heb je dat ene speciale beeld vereeuwigt. Geweldig toch? 


Naast fotografie houd ik me ook bezig met film en videokunst. Het grootste verschil hiertussen vind ik toch wel dat je met fotografie met maar 1 beeld een verhaal moet vertellen, terwijl je met film meerdere beelden kunt gebruiken. Beiden heel interessant, sommigen momenten lenen zich meer voor film, anderen jùist voor fotografie. 

Lees Alle informatie over fotograaf Jolien uit Breda