Petra de Jong-Versteeg uit Boskoop

Petra uit Boskoop

Wat is mijn drijfveer?

Kort gezegd: mensen blij maken met mooie en ongedwongen foto's!

Deze foto's zijn geen gewone foto's maar staan voor een herinnering aan een bepaalde levensfase. En dat leg ik graag voor jullie vast. Het moment en de mensen zoals ze zijn. Of dat nu is met een loveshoot, een pas geboren babytje of een groep meiden die al 10 jaar de beste vriendinnen zijn. 


Wat maakt mij gelukkig?

Het zijn de kleine dingen die het doen luidt een gezegde. En daar ben ik het helemaal mee eens! Als op een regenachtige dag de zon opeens doorbreekt, kan ik daar helemaal blij van worden. Een kop kruidenthee op een koude winterdag. De eerste voorjaarszon, de lente. Bloeiende bloemen in een weiland. Of van een verliefd stelletje die helemaal in elkaar opgaan tijdens een shoot. Daar kan ik echt heel erg van genieten. 


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Omdat je eventjes deel kan uit maken van het geluk van anderen. Dat geluk te mogen vastleggen zodat het een blijvende herinnering wordt. 

Al van jongs af aan ben ik geïnspireerd door mooie beelden. Waar andere kinderen liever naar een pretpark wilden, ging ik in het weekend naar het museum. In eerste instantie had de schilderkunst mijn aandacht (mijn vader schildert) maar later ontdekte ik de fotografie. Ik zag zulke mooie foto's en dacht: 'Dit wil ik ook kunnen maken!' 

Lees Alle informatie over fotograaf Petra uit Boskoop