Renate van Lith uit Assendelft

Renate uit Assendelft

Wat is mijn drijfveer?

Ik heb me gespecialiseerd in fotografie rondom de bevalling van een kind. Dat houdt in dat ik me veel bezig houd met zwangerschapsfotografie, geboortefotografie en newborn lifestyle fotografie.

Maar ook hebben inmiddels vele vrienden, kennissen en familieleden van voormalig klanten mij weten te vinden. Op verzoek fotografeer ik daarom ook gezelschappen, families, vriendinnen, etc, etc. Dat houdt het voor mij ook leuk en afwisselend.

Sinds de zomer van 2016 heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken!


Wat maakt mij gelukkig?

Geboortefotografie:

Als moeder van twee kinderen weet ik hoe kostbaar foto's van de geboorte van je kind zijn. Vaak maak je je bevalling niet helemaal bewust mee en herinneringen (aan bijvoorbeeld hoe klein je baby was bij de geboorte) kunnen al snel vervagen. Zonde!

Ik leg de gebeurtenissen op een pure en integere wijze voor je/jullie vast. In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten wordt het geen bloederig verslag, maar draait de reportage juist om het in beeld brengen van de sfeer, de emotie(s) en aanwezige details. Denk hierbij aan het vasthouden van een hand, het uitwisselen van een onderlinge blik of de eerste ontmoeting met eventuele zusjes/broertjes of familieleden.

De reportage vertelt het unieke verhaal van de geboorte van je/jullie kind: vanaf de weeën tot enkele uren na de geboorte, zodat je de magie van dit wonderlijke moment voor altijd kunt blijven koesteren.

Voor mij als geboortefotograaf, is het een voorrecht om hieraan bij te kunnen dragen.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Van tevoren kom ik altijd even bij je/jullie thuis voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Het is natuurlijk erg belangrijk dat het klikt en het contact goed aanvoelt als je er over denkt om dit intieme moment met een derde te delen. Tijdens dit kennismakingsgesprek kunnen we ook de wensen, voorkeuren en eventuele vragen bespreken. Je hoeft niet direct een beslissing te nemen. Na het kennismakingsgesprek kun je er eerst even over nadenken, voordat je tot een besluit komt.

Wanneer je er voor kiest om de geboorte door mij te laten fotograferen, zal ik vanaf week 38 tot en met de geboorte continue voor je/jullie bereikbaar zijn (7 dagen per week - 24 uur per dag). Vanaf de weeën tot ongeveer 2 a 3 uur na de geboorte, zal ik een reportage maken. Daarbij worden bijvoorbeeld ook foto's gemaakt van de eerste voeding, de eerste onderzoekjes en het mogelijke bezoek dat jullie kleintje voor het eerst zal komen bewonderen. 

Ik ben mij bewust dat ik aanwezig ben bij een ontzettend intieme gebeurtenis, het is jullie moment. Daarom ben ik uitsluitend op de achtergrond aanwezig en zal ik proberen zo min mogelijk op te vallen. Ik pas me aan de situatie aan en maak geen gebruik van flitslicht. Ik zal de verloskundigen (en artsen) nooit voor de voeten lopen en het welzijn van ouders en de baby altijd voorop stellen. 

Ondanks dat ik onopvallend aanwezig ben, mag je me altijd inschakelen voor kleine verzoekjes. Denk hierbij aan het pakken van een glaasje water of het roepen van het verplegend personeel.

Naast geboortefotografie heb ik mij ook gespecialiseerd in zwangerschapsfotografie.

Voor mijn werk kom ik o.a. in: Zaanstad, Zaandam, het Gooi, Blaricum, Amsterdam, Kennemerland, Alkmaar, Schagen, Heerhugowaard, Purmerend, Hoorn, Waterland, Volendam, Haarlem, Heemskerk, Beverwijk, Assendelft, Wormerveer, Zaanstreek Kennemerland en alle kleine plaatsen hier tussen in en omheen in Noord-Holland.

 

Lees Alle informatie over fotograaf Renate uit Assendelft
Nationaal foto cadeau