Maurice Jager uit Arnhem

Maurice uit Arnhem

Wat is mijn drijfveer?

Als klant wil je graag zorgeloos en snel geholpen worden met de perfecte foto om jouw goed (zakelijk) voor de dag te laten komen. Fotograferen helpt mij om creatief en sociaal bezig te zijn met een heleboel verschillende klanten. Ik vind het elke keer weer fantastisch om mensen te verrassen met foto's waarvan ze dachten dat ze nooit zó goed op de foto zouden staan. Tijdens elke sessie is er weer een moment dat klanten een klein vreugdesprongetje maken door het resultaat wat er op de monitor verschijnt, dat moment is waar ik het voor doe! Mijn fotografie is gebaseerd op coaching in houding en expressie. Ik ben er van overtuigd dat iedereen fotogeniek op de foto kan, dat heeft niks met DNA maar alles met hoe je je voelt voor de camera te maken. Ik ben blij dat ik iedereen voor m'n lens de beste foto van zichzelf tot dan kan geven. Dat is het mooiste wat er is.

Naast fotograferen krijg ik heel veel energie van andere fotografen helpen. Met het coachingsplatform genaamd de "HeadshotCrew" help ik samen met Peter Hurley meer dan 10.000 fotograferen wereldwijd om beter te worden in hun vak. Door deze coaching die ik geef, leer ik zelf ook nog dagelijks nieuwe dingen die mijzelf weer beter maken. Ondanks dat ik zelf honderden mensen fotografeer per jaar, maken andere fotografen andere situaties mee. Hierdoor bouw ik mijn eigen ervaring uit, door er over na te denken en alvast een plan klaar te hebben. Door andere te coachen kom ik zelf ook bij elke shoot beter beslagen ten ijs dan de vorige. Leren houdt nooit op, ook door degene die onderwijst.


Wat maakt mij gelukkig?

Iedereen wil graag van z'n passie z'n werk maken. Dat het mij écht is gelukt, maakt mij erg gelukkig. De hele dag mensen verrassen en blij maken met zakelijk portretten vind ik het leukst werk dat er is. 


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Fotografie heeft mij geholpen met het ontmoeten van een heleboel bijzondere mensen met bijzondere verhalen en daarnaast een platform gebracht om internationaal te werken met gelijkgestemde fotografen. Ik denk dat voor fotografie geldt wat voor veel zaken geldt, hard werken en slim werken opent deuren. Toen ik ruim 3 jaar geleden ging specialiseren in zakelijke portretfotografie heb ik de beste in het vak gemaild voor tips. Enkele dagen laten volgde een Skype gesprek en dat heeft uiteindelijk geleid dat ik associate ben van zijn New Yorkse studio, mentor voor duizenden fotografen wereldwijd en instructeur op het grootste headshot fotografen evenement ter wereld. Ook heeft fotografie mij de kans gegeven om kennis te delen via artikelen en blogs en om wat terug te geven aan de gemeenschap door middel van sponsoring en donaties. Ik kan wel zeggen dat fotograferen mijn leven verrijkt en ik hoop dat mijn werk ook andere mensen mag blijven helpen om het maximale succes te behalen door middel van een goede presentatie door mijn beelden.

Privé hou ik van lekker eten en de drinken, zeg ik zelden nee tegen een flinke portie spareribs en hou ik er van om heerlijk de bourgondier uit te hangen. Naast eten en fotograferen hou ik ook van muziek luisteren en ben ik inmiddels een leuke collectie vinyl platen aan het aanleggen en kijk ik tijdens het seizoen American Football en kijk ik al jaren uit naar de Superbowl. In de weekenden ga ik graag een stad bezoeken in binnen of buitenland samen met m'n vriendin.

 

Lees Alle informatie over fotograaf Maurice uit Arnhem
Nationaal foto cadeau