Ruud Jonkers uit Amsterdam

Ruud uit Amsterdam

Wat is mijn drijfveer?

Als klein jongetje wees ik mijn omgeving vaak op de kleine dingen die ik zo mooi vond. Dat wil ik eigenlijk nog steeds... We lopen er zo vaak voorbij en zien het niet door de haast die we vaak hebben.

In de fotografie probeer ik ook momenten te pakken die de moeite waard zijn om gezien te worden, momenten die we weer zien door erop te wijzen of door ze vast te leggen.


Wat maakt mij gelukkig?

Gelukkig kan ik worden van kleine dingen. Verwonderen over dingen zoals eerder beschreven De natuur maakt mij blij, maar ook kan ik genieten van de stad met daarin alle verschillende culturen bij elkaar.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Het is een zeer afwisselend vak, waarbij je zelfs in de de simpelste opdrachten toch altijd je creativiteit weer kwijt kunt. Iedere situatie is weer een andere, altijd weer ander licht, omgeving etc.

Ook het portretteren van mensen blijft  een uitdaging. Iedere mens is uniek en dat mag ik laten zien. Soms  moet ik in zeer korte tijd een portret maken van mensen met een drukke agenda. Dan is het weer een grote uitdaging om in die omstandigheden toch een mooi portret te maken.

Lees Alle informatie over fotograaf Ruud uit Amsterdam